Az avokádó-krémleves egy finom, főzés nélküli levesrecept, amelynek elkészítése csak perceket vesz igénybe. Friss ízének és krémes, könnyű állagának köszönhetően tökéletes választás nyáron.
Hozzávalók:
- 2 db avokádó (nagyobb, érett)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db újhagyma
- 2 db tojássárgája
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 csipet só
- 2 kk bors
- 2 fél citromból nyert citromlé
- 4 dl zöldség alaplé
- 0.5 csokor koriander
- 2 kisebb piros kaliforniai paprika
- 2 kisebb sárga kaliforniai paprika
- 2 kis fej lilahagyma
Elkészítése:
A tojássárgájából és olajból turmixgépben majonézt készítünk, majd hozzáadjuk a felaprított újhagymát, fokhagymát,avokádót, korianderzöldet, citromlevet. Végül ízesítjük sóval, borssal. Ezután sűrű péppé turmixoljuk, majd felengedjük zöldségalaplével. Ezt követően a kockákra felvágott paprika és lilahagyma kockákkal tálaljuk, megszórva korianderlevéllel.
A gyorsaság mellett pedig azért is praktikus, mert akár több napig is eláll a hűtőben.