Frissítő és könnyű leves a nyárra: avokádó-krémleves

Az avokádó-krémleves egy finom, főzés nélküli levesrecept, amelynek elkészítése csak perceket vesz igénybe. Friss ízének és krémes, könnyű állagának köszönhetően tökéletes választás nyáron.


Hozzávalók:

  • 2 db avokádó (nagyobb, érett)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db újhagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 2 csipet só
  • 2 kk bors
  • 2 fél citromból nyert citromlé
  • 4 dl zöldség alaplé
  • 0.5 csokor koriander
  • 2 kisebb piros kaliforniai paprika
  • 2 kisebb sárga kaliforniai paprika
  • 2 kis fej lilahagyma

Elkészítése:

A tojássárgájából és olajból turmixgépben majonézt készítünk, majd hozzáadjuk a felaprított újhagymát, fokhagymát,avokádót, korianderzöldet, citromlevet. Végül ízesítjük sóval, borssal. Ezután sűrű péppé turmixoljuk, majd felengedjük zöldségalaplével. Ezt követően a kockákra felvágott paprika és lilahagyma kockákkal tálaljuk, megszórva korianderlevéllel.

A gyorsaság mellett pedig azért is praktikus, mert akár több napig is eláll a hűtőben.


A figyelmetekbe ajánljuk