Talán kevesen tudják, de a melegen fogyasztott, csípős ételek kifejezetten hatékonyak abban, hogy lehűtsék a testet. A forró, fűszeres ételek és italok fogyasztása során ugyanis megnő a testhőmérséklet, ami intenzívebb izzadásra készteti a szervezetet, ez pedig végső soron csökkenti hőérzetet. Épp ezért, mi most nem a megszokott, hideg krémlevest ajánljunk cukkiniból, hanem egy erősen csípős, forró levest. Recept.
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5 közepes cukkini
- olívaolaj
- 1 darab leveskocka
- 2-3 evőkanál csilipaprika
- bors
- tárkony
Elkészítése:
1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd megfuttatjuk a felforrósított olívaolajon.
2. A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük és a hagymához adjuk. A cukkinit szintén a lehető legkisebb kockákra szeleteljük.
3. A cukkinit hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk. Fontos, hogy kissé fonnyadjon meg, mielőtt ráöntenénk a forró vizet.
Ez is érdekelhet! A Zazie séfje ezt a két élelmiszert semmiképpen sem hagyná ki a nyári étlapjáról
A cukkinilevest ízlés szerint lehet fűszerezni, hogy mindenkinek tökéletes legyen
Fotó: Shutterstock
4. Felöntjük az egészet vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a sót, a borsot, a tárkonyt és a csilipaprikát.
5. Nagyjából 15-20 perc alatt puhára főzzük a cukkinit és tálalhatjuk is.