Cukkinileves
Fotó: Shutterstock

Ez az étel eltér a megszokott, krémes levesektől

Ez a forró cukkinileves pillanatok alatt lehűti a tested

Talán kevesen tudják, de a melegen fogyasztott, csípős ételek kifejezetten hatékonyak abban, hogy lehűtsék a testet. A forró, fűszeres ételek és italok fogyasztása során ugyanis megnő a testhőmérséklet, ami intenzívebb izzadásra készteti a szervezetet, ez pedig végső soron csökkenti hőérzetet. Épp ezért, mi most nem a megszokott, hideg krémlevest ajánljunk cukkiniból, hanem egy erősen csípős, forró levest. Recept.

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 közepes cukkini
  • olívaolaj
  • 1 darab leveskocka
  • 2-3 evőkanál csilipaprika
  • bors
  • tárkony

Elkészítése:

1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd megfuttatjuk a felforrósított olívaolajon.

2. A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük és a hagymához adjuk. A cukkinit szintén a lehető legkisebb kockákra szeleteljük.

3. A cukkinit hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk. Fontos, hogy kissé fonnyadjon meg, mielőtt ráöntenénk a forró vizet.

Ez is érdekelhet! A Zazie séfje ezt a két élelmiszert semmiképpen sem hagyná ki a nyári étlapjáról

Cukkinileves

A cukkinilevest ízlés szerint lehet fűszerezni, hogy mindenkinek tökéletes legyen

Fotó: Shutterstock

4. Felöntjük az egészet vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a sót, a borsot, a tárkonyt és a csilipaprikát.

5. Nagyjából 15-20 perc alatt puhára főzzük a cukkinit és tálalhatjuk is.


A figyelmetekbe ajánljuk