A decemberi időszak egyik közkedvelt itala a forralt bor, melynek fahéjas, szegfűszeges, narancsos jegyei egyből meghozzák az ünnepi hangulatot. Van az a pont azonban, amikor ez fűszeres különlegesség is unalmassá válik – ilyenkor inkább valamilyen borkoktélt varázsolnunk. Ilyenből mutatunk most párat.
A borkoktélok közül a gyümölcsökkel ízesített Sangria az egyik legismertebb, de számos egyéb hozzávalóval lehet és érdemes is keverni a szőlőből készült alkoholos italt.
Ez is érdekelhet: Meddig áll el egy bor?
Sőt, a boralapú koktélokat egyre népszerűbbek.
Az alábbi tippek tökéletes kiindulópontok lehetnek egy ízletes végererdmény eléréséhez, főleg, hogy a vörösbor ízgazdagsága tökéletes kiegészítője lehet egyéb komponenseknek is.
Fotó: Dollar Gill/Unsplash
Az első tipp a gyömbérsör, amely egyszerre rendelkezik könnyű és édes karakterjegyekkel is. Bár nagyon annyira elterjedt itthon ez a fajta ital, a boltok polcain, online webshopokban egyre többször találkozhatunk vele. Ha önmagában feltétlen nem is jött meg hozzá a kedvünk, vörösborral kiegészítve máris egy sokkal komplexebb ízvilágot kaphatunk.
A borkoktél egyéb válfajai
Léteznek egyéb lehetséges kiegészítők is vörösborunkhoz, amellyel nem csökkentjük, hanem éppenséggel csak növeljük ízélményét – és itt nem csak a klasszikus fröccsvízre gondolhatunk.
Ezt is olvasd el! BorkokTÉL - Keverd és kóstold!
Fotó: Laura Chouette/Unsplash
A vörösbor feldobásának egy másik eszköze nem más, mint a cukros és citromos ízjegyekkel bíró limonádé. Ez az ital tökéletes a nyári hónapokban, de hidegebb időkben sem tudunk mellélőni vele.