borkoktél

A decemberi időszak egyik közkedvelt itala a forralt bor, melynek fahéjas, szegfűszeges, narancsos jegyei egyből meghozzák az ünnepi hangulatot. Van az a pont azonban, amikor ez fűszeres különlegesség is unalmassá válik – ilyenkor inkább valamilyen borkoktélt varázsolnunk. Ilyenből mutatunk most párat.


A borkoktélok közül a gyümölcsökkel ízesített Sangria az egyik legismertebb, de számos egyéb hozzávalóval lehet és érdemes is keverni a szőlőből készült alkoholos italt.

Ez is érdekelhet: Meddig áll el egy bor?

Sőt, a boralapú koktélokat egyre népszerűbbek.

Az alábbi tippek tökéletes kiindulópontok lehetnek egy ízletes végererdmény eléréséhez, főleg, hogy a vörösbor ízgazdagsága tökéletes kiegészítője lehet egyéb komponenseknek is.

gy\u00f6mb\u00e9r ale

Fotó: Dollar Gill/Unsplash

Az első tipp a gyömbérsör, amely egyszerre rendelkezik könnyű és édes karakterjegyekkel is. Bár nagyon annyira elterjedt itthon ez a fajta ital, a boltok polcain, online webshopokban egyre többször találkozhatunk vele. Ha önmagában feltétlen nem is jött meg hozzá a kedvünk, vörösborral kiegészítve máris egy sokkal komplexebb ízvilágot kaphatunk.

A borkoktél egyéb válfajai

Léteznek egyéb lehetséges kiegészítők is vörösborunkhoz, amellyel nem csökkentjük, hanem éppenséggel csak növeljük ízélményét – és itt nem csak a klasszikus fröccsvízre gondolhatunk.

Ezt is olvasd el! BorkokTÉL - Keverd és kóstold!

limon\u00e1d\u00e9

Fotó: Laura Chouette/Unsplash

A vörösbor feldobásának egy másik eszköze nem más, mint a cukros és citromos ízjegyekkel bíró limonádé. Ez az ital tökéletes a nyári hónapokban, de hidegebb időkben sem tudunk mellélőni vele.

A boralapú koktélok az egyik legjobban testre szabható italok közé tartoznak, ezért ne féljünk kreatívnak lenni – legyen szó akár minőségi vörös- vagy fehérborról.

A figyelmetekbe ajánljuk