kelbimbósaláta

Szilveszteri fogásokhoz tökéletes: pofonegyszerű kelbimbósaláta

Ez a friss és krémes saláta tökéletes választás szilveszteri fogásokhoz, ha valami könnyű, de ínycsiklandó ételt szeretnénk a partira. A zöldségek, a kesudió és a friss fűszernövények kombinációja egyedi és ízletes kiegészítője lesz az év végi ünnepi asztalnak.


Hozzávalók:

  • 250 g kelbimbó, felszeletelve
  • 1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 sárgarépa, meghámozva és lereszelve
  • 100 g kesudió, durvára vágva
  • 1 teáskanál köménymag
  • 100 g görög joghurt
  • 50 g teljes zsírtartalmú majonéz
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
  • fél citrom, reszelt héja és leve
  • egy nagy marék friss snidling, finomra vágva
  • egy nagy marék friss petrezselyem, durvára vágva

Elkészítés:

Tegyük a kelbimbót egy tálba a vöröshagymával, sárgarépával, kesudióval és köménymaggal, majd jól keverjük össze. Egy másik, kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, majonézt, mustárt, citromlevet és reszelt héját, amíg teljesen össze nem állnak. Ezután öntsük a majonézes keveréket a felaprított zöldségekre, ügyelve arra, hogy a krémes öntet minden zöldséget befedjen. Ha extra krémes salátát szeretnénk, adjunk hozzá még majonézt és joghurtot. Végül keverjük hozzá a felaprított snidlinget és petrezselymet.


A figyelmetekbe ajánljuk