Ez a friss és krémes saláta tökéletes választás szilveszteri fogásokhoz, ha valami könnyű, de ínycsiklandó ételt szeretnénk a partira. A zöldségek, a kesudió és a friss fűszernövények kombinációja egyedi és ízletes kiegészítője lesz az év végi ünnepi asztalnak.
Hozzávalók:
- 250 g kelbimbó, felszeletelve
- 1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 sárgarépa, meghámozva és lereszelve
- 100 g kesudió, durvára vágva
- 1 teáskanál köménymag
- 100 g görög joghurt
- 50 g teljes zsírtartalmú majonéz
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
- fél citrom, reszelt héja és leve
- egy nagy marék friss snidling, finomra vágva
- egy nagy marék friss petrezselyem, durvára vágva
Olvasd el ezt is! Ettől a hozzávalótól lesz tökéletes a szilveszteri lencseleves
Elkészítés:
Tegyük a kelbimbót egy tálba a vöröshagymával, sárgarépával, kesudióval és köménymaggal, majd jól keverjük össze. Egy másik, kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, majonézt, mustárt, citromlevet és reszelt héját, amíg teljesen össze nem állnak. Ezután öntsük a majonézes keveréket a felaprított zöldségekre, ügyelve arra, hogy a krémes öntet minden zöldséget befedjen. Ha extra krémes salátát szeretnénk, adjunk hozzá még majonézt és joghurtot. Végül keverjük hozzá a felaprított snidlinget és petrezselymet.