miller dávid
Wines of Hungary

„Idén kicsit csendesebben szeretnék nekifutni az új évnek" – interjú Miller Dáviddal

Hazánk egyik legsikeresebb televíziós személyisége, aki fiatal kora ellenére is rengeteg mindent tett már le az asztalra: nyert meg álarcos zenei műsort, világsztárokkal forgatott hollywoodi filmet, de a műsorvezetés sem áll tőle távol. De vajon hogyan ünnepli a szilvesztert? Pihen, vagy inkább a barátaival bulizik? Milyen szerepe van számára a pezsgőnek ezen a jeles napon? Ezekről kérdeztük Miller Dávidot. Interjú.


Nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg az egyik legnépszerűbb és a legfoglalkoztatottabb televíziós arc vagy. Az ünnepi időszak viszont a pihenésről, családról és barátokról szól. Hogyan töltöd például a szilvesztert?

Általában a barátaimmal, de idén kicsit csendesebben szeretnék nekifutni az új évnek. Lehet, hogy színházba megyek, anyukám utoljára játssza a Táncórákat a Rózsavölgyiben. Pár házibuliba is hivatalos vagyok, úgyhogy nem tartom kizártnak, hogy beugrom néhány baráthoz koccintani, aztán irány haza. Idén tényleg a pihenést szeretném választani. Hosszú év volt, rengeteg emlékezetes dolog történt velem, el is fáradtam a végére.

Emlékszel az első igazi szilveszteri bulidra, amikor már elengedtek a szüleid?

A kérdés jó, mert amúgy nem igazán emlékszem, de meséltek dolgokat (nevet). Azt biztosan tudom, hogy nagyon jó este volt, nagyon jó emberekkel, csak hát a határaimat nem ismertem még akkor. Azóta viszont sok minden változott, és bár a jó bulikat még ma is szeretem, a fékre is képes vagyok rátenni a lábamat.

De azért jól sejtjük, hogy voltak – szó szerint – emlékezetesebb szilveszteri bulik is, igaz?

Minden szilveszter különleges, és minden szilveszterkor, a legtöbbször hajnal 2 után, már csak emlékezetes pillanatok történnek (nevet). Persze jó visszagondolni, amikor valami ismeretlen házban kötöttünk ki a barátokkal, senkit sem ismertünk, és a jéghideg, üzemen kívüli jakuzziból lőttünk pár tűzijátékot, amiket ott találtunk. Nyilván ma már eszembe sem jutna ilyet csinálni. Se a hideg jakuzzi, se a tűzijáték, de emléknek tökéletes.

miller d\u00e1vid

Wines of Hungary

Van akármilyen kiemelt szerepe számodra az újévi pezsgőnyitásnak?

Persze, szerintem mindenkinek van! Szeretek nagyon pezsgőt bontani, különleges hangulata van, főleg szilveszterkor. Valahogy igazán az újév része, ahogy hallod pukkanni a pezsgőt. Viszont érdemes vigyázni, egyszer félelmetesen közel húzott el a kirepülő dugó a dédnagypapám feje mellett…

Mi a helyzet az újévi fogadalmakkal? Szoktál tenni? Vagy nem is hiszel bennük?

Átértékelem az előző évet, és tervezek a következőre – szigorúan kisebb lépésekben. Nagy szilveszteri fogadalmakat azonban nem szoktam tenni.

És ha a babonáról kérdezünk? Lencsét és szőlőt enni, nem mosni január elsején…

Egyébként babonás vagyok, ráadásul imádom a lencsefőzeléket! Érzékeny pont, hogy miért csak akkor esszük. Én ilyenkor 2-3 adag lencsét reggelizem, biztos, ami biztos.

miller d\u00e1vid

Wines of Hungary

Elégedetten zárod az idei évet?

Nagyon mélyről indult a 2023, aztán sok munkával, tudatossággal, segítséggel nagyon-nagyon jó lett a végére. Nem gondoltam volna január-februárban, hogy örömmel gondolok majd vissza rá, most viszont kifejezetten azt érzem, hogy a szilveszteri koccintás egyben egy jó év lezárását és egy talán még ennél is jobb év kezdetét ünnepli majd.

Ha három szóval jellemezned kellene 2023-at, illetve szintén három szóval körbe kellene írnod a 2024-es vágyaidat, mit mondanál?

2023: lecke, árok, napfény. A 2024 pedig: tükör, akarat, zene.

A figyelmetekbe ajánljuk