szilveszteri partikaja

3 gyors és extra szilveszteri partikaja-ötlet!

Szilveszteri bulit szervezel az utolsó pillanatban, de nem tudod mivel készülj a vendégeknek? Ezekkel a gyors receptekkel könnyű dolgod lesz!


Mézes pezsgőfondü

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál őrölt mustár
  • ¼ teáskanál fehér bors
  • 1-¼ csésze pezsgő
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál finomra vágott mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 20 dkg reszelt gouda sajt
  • 20 dkg reszelt edami sajt
  • 2 evőkanál méz
  • csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben keverjük össze a kukoricakeményítőt, az őrölt mustárt és a fehér borsot, majd keverjük simára a pezsgőt és a citromlevet. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a fokhagymát, végül forraljuk fel. Ha felforrt, csökkentsük a hőfokot közepesre, és keverjük, amíg besűrűsödik, kb. 1 percig. Fokozatosan tegyük hozzá a sajtot, ezután következhet a méz. Legvégül pedig szórjuk meg szerecsendióval. Fontos, hogy ezután tartsuk melegen egy fondüedényben vagy a tűzhelyen.

Tetszés szerint pirított kenyérrel, spárgával, almaszeletekkel fogyasztható.

Ez is érdekelhet: Robban a pezsgő bontáskor? Azért, mert nem jól csinálod!

Bulgursaláta

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 csésze bulgur
  • 1½ teáskanál só, elosztva
  • ⅓ csésze felkockázott lilahagyma
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj
  • ¼ csésze friss citromlé 2 citromból
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál cukor
  • ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 piros paprika, kockára vágva
  • 1 kisebb kígyóuborka felkockázva
  • ½ csésze finomra vágott friss kapor
  • ⅓ csésze finomra vágott friss petrezselyemzöld
  • 1 darab 400 grammos konzerv csicseriborsó
Elkészítése:

Tegyük a bulgurt egy nagy tálba és mossuk át alaposan. Majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 5 percig. Ezután fedjük le a tálat szorosan fóliával, és hagyjuk állni körülbelül 15-30 percig, amíg az összes vizet fel nem szívja. Ha ezzel megvagyunk várjuk meg, amíg kihűl.

A petrezselymet és a lilahagymát vágjuk apróra, a paprikát és az uborkát kockázzuk fel.

Egy nagy tálban keverje össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a köményt, a cukrot, a borsot és a maradék 1 teáskanál sót. Adjuk hozzá a kihűlt bulgurt, a hagymát, a paprikát, az uborkát, a kaprot, a petrezselymet és a csicseriborsót. Jól keverjük össze, tálalás előtt tegyük hűtőbe minimum egy órára.

Lencsés szendvicskrém

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 konzerv lencse
  • 1 marék dió
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • só, bors
  • 1 mokkáskanál füstölt paprika
  • 1 mokkáskanál balzsamecet
Elkészítése:
A hagymást és a fokhagymást aprítsuk fel, majd pároljuk őket üvegesre egy kevés olajon. A lencsét szűrjük le, majd a hagymákkal és a fűszerekkel együtt tegyük be az aprítóba és zúzzuk le. Az olívaolajat kanalanként adjuk hozzá, az a lényeg, hogy rusztikus állagot kapjunk.

A figyelmetekbe ajánljuk