Szilveszteri bulit szervezel az utolsó pillanatban, de nem tudod mivel készülj a vendégeknek? Ezekkel a gyors receptekkel könnyű dolgod lesz!
Mézes pezsgőfondü
Hozzávalók:
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál őrölt mustár
- ¼ teáskanál fehér bors
- 1-¼ csésze pezsgő
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál finomra vágott mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 20 dkg reszelt gouda sajt
- 20 dkg reszelt edami sajt
- 2 evőkanál méz
- csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben keverjük össze a kukoricakeményítőt, az őrölt mustárt és a fehér borsot, majd keverjük simára a pezsgőt és a citromlevet. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a fokhagymát, végül forraljuk fel. Ha felforrt, csökkentsük a hőfokot közepesre, és keverjük, amíg besűrűsödik, kb. 1 percig. Fokozatosan tegyük hozzá a sajtot, ezután következhet a méz. Legvégül pedig szórjuk meg szerecsendióval. Fontos, hogy ezután tartsuk melegen egy fondüedényben vagy a tűzhelyen.
Tetszés szerint pirított kenyérrel, spárgával, almaszeletekkel fogyasztható.
Ez is érdekelhet: Robban a pezsgő bontáskor? Azért, mert nem jól csinálod!
Bulgursaláta
Shutterstock
Hozzávalók:
- 1 csésze bulgur
- 1½ teáskanál só, elosztva
- ⅓ csésze felkockázott lilahagyma
- ¼ csésze extra szűz olívaolaj
- ¼ csésze friss citromlé 2 citromból
- 1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál cukor
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 piros paprika, kockára vágva
- 1 kisebb kígyóuborka felkockázva
- ½ csésze finomra vágott friss kapor
- ⅓ csésze finomra vágott friss petrezselyemzöld
- 1 darab 400 grammos konzerv csicseriborsó
Tegyük a bulgurt egy nagy tálba és mossuk át alaposan. Majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 5 percig. Ezután fedjük le a tálat szorosan fóliával, és hagyjuk állni körülbelül 15-30 percig, amíg az összes vizet fel nem szívja. Ha ezzel megvagyunk várjuk meg, amíg kihűl.
A petrezselymet és a lilahagymát vágjuk apróra, a paprikát és az uborkát kockázzuk fel.
Egy nagy tálban keverje össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a köményt, a cukrot, a borsot és a maradék 1 teáskanál sót. Adjuk hozzá a kihűlt bulgurt, a hagymát, a paprikát, az uborkát, a kaprot, a petrezselymet és a csicseriborsót. Jól keverjük össze, tálalás előtt tegyük hűtőbe minimum egy órára.
Lencsés szendvicskrém
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 konzerv lencse
- 1 marék dió
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só, bors
- 1 mokkáskanál füstölt paprika
- 1 mokkáskanál balzsamecet