Az édességek világában vannak olyan ízek, amelyek az egyszerűség és az elegancia tökéletes ötvözetét képviselik. Az egyik ilyen édesség, a kandírozott mandula, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk.
Hozzávalók:
- 1 csésze mandula
- 1 csésze cukor
- 1/2 csésze víz
- 1/2 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
- egy csipet só
Ez is érdekelhet: Készíts te is házilag kefirből édességet!
Elkészítés:
- Pucoljuk meg a mandulákat. Ha sült mandulákat szeretnénk, süssük meg őket egy serpenyőben közepes lángon addig, amíg enyhén aranybarnák nem lesznek. Ha nyers mandulát használunk, kihagyhatjuk ezt a lépést.
- Egy közepes lábasban keverjük össze a cukrot, a vizet, a vanília kivonatot és a sót. Keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
- Helyezzük a mandulákat a cukros szirupba, majd főzzük közepes lángon. Időnként keverjük meg, hogy a cukor egyenletesen bevonja a mandulákat.
- Főzzük, amíg a szirup kissé besűrűsödik és a mandulák szép kandírozott réteget kapnak (kb. 10-15 perc).
- Ha elérjük a kívánt kandírozott állagot, vegyük le a lábast a tűzről, majd borítsuk ki a mandulákat sütőpapírra, hogy kihűljenek.
- Amikor kihűlt, fogyaszthatjuk is.