kandírozott  mandula

Igazi őszi édesség pár perc alatt: kandírozott mandula

Az édességek világában vannak olyan ízek, amelyek az egyszerűség és az elegancia tökéletes ötvözetét képviselik. Az egyik ilyen édesség, a kandírozott mandula, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk.


Hozzávalók:

  • 1 csésze mandula
  • 1 csésze cukor
  • 1/2 csésze víz
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
  • egy csipet só

Ez is érdekelhet: Készíts te is házilag kefirből édességet!

Elkészítés:

  • Pucoljuk meg a mandulákat. Ha sült mandulákat szeretnénk, süssük meg őket egy serpenyőben közepes lángon addig, amíg enyhén aranybarnák nem lesznek. Ha nyers mandulát használunk, kihagyhatjuk ezt a lépést.
  • Egy közepes lábasban keverjük össze a cukrot, a vizet, a vanília kivonatot és a sót. Keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  • Helyezzük a mandulákat a cukros szirupba, majd főzzük közepes lángon. Időnként keverjük meg, hogy a cukor egyenletesen bevonja a mandulákat.
  • Főzzük, amíg a szirup kissé besűrűsödik és a mandulák szép kandírozott réteget kapnak (kb. 10-15 perc).
  • Ha elérjük a kívánt kandírozott állagot, vegyük le a lábast a tűzről, majd borítsuk ki a mandulákat sütőpapírra, hogy kihűljenek.
  • Amikor kihűlt, fogyaszthatjuk is.

A figyelmetekbe ajánljuk