cellato fagyi vilég legdrágább fagyija

A világ legdrágább fagyija: 2 millió forint egy gombóc

A japán Cellato márka fehér szarvasgombás finomsága a világ legdrágább fagylaltja, ezzel a státusszal pedig a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.


A byakuya nevű fagylalt az olaszországi Albában termesztett fehér szarvasgombából készül, amely csemege kilónként körülbelül 2 millió jenbe, azaz 5 millió forintba kerül. De ehhez kevertek még egy kis Parmigiano Reggiano sajtot, ehető aranyat és szakéseprőt is. A készítők pedig ragaszkodtak ahhoz, hogy az európai és japán ízek keveredjenek, ezzel is még exklúzívabbá varázsolva a desszertet.

Kis érdekesség, hogy eddig a dubaji Scoopi Cafe büszkélkedhetett a legdrágább gombóccal. Ott 817 dollár, tehát körülbelül 283 ezer forint volt egy darab.

Ez is érdekelhet:A világ legdrágább gyümölcse

A desszert fejlesztése közel másfél évig tartott Tadayoshi Yamada, a francia-japán fúziós konyhájáról ismert oszakai RiVi étterem főszakácsának irányításával. A Cellato azonban itt még nem szeretne megállni, ugyanis már most tesztelik luxusösszetevők különféle kombinációit. Így hamarosan a pezsgős és kaviáros fagylaltot is szeretnék piacra dobni.

(Luxury Launches)

A figyelmetekbe ajánljuk