A japán Cellato márka fehér szarvasgombás finomsága a világ legdrágább fagylaltja, ezzel a státusszal pedig a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.
A byakuya nevű fagylalt az olaszországi Albában termesztett fehér szarvasgombából készül, amely csemege kilónként körülbelül 2 millió jenbe, azaz 5 millió forintba kerül. De ehhez kevertek még egy kis Parmigiano Reggiano sajtot, ehető aranyat és szakéseprőt is. A készítők pedig ragaszkodtak ahhoz, hogy az európai és japán ízek keveredjenek, ezzel is még exklúzívabbá varázsolva a desszertet.
Kis érdekesség, hogy eddig a dubaji Scoopi Cafe büszkélkedhetett a legdrágább gombóccal. Ott 817 dollár, tehát körülbelül 283 ezer forint volt egy darab.
New record: Most expensive ice cream - JP¥873,400 (£5,469; €6,211; $6,696) made by OMER in Japan.
— Guinness World Records (@GWR) May 18, 2023
The ice cream includes edible gold leaf, white truffle and natural cheeses 🍨 pic.twitter.com/kaJOACEear
Ez is érdekelhet:A világ legdrágább gyümölcse
A desszert fejlesztése közel másfél évig tartott Tadayoshi Yamada, a francia-japán fúziós konyhájáról ismert oszakai RiVi étterem főszakácsának irányításával. A Cellato azonban itt még nem szeretne megállni, ugyanis már most tesztelik luxusösszetevők különféle kombinációit. Így hamarosan a pezsgős és kaviáros fagylaltot is szeretnék piacra dobni.