Ínyencek figyelmébe: itt a világ legdrágább sajtos szendvicse

Ínyencek figyelmébe: itt a világ legdrágább sajtos szendvicse

Természetesen a világ legdrágább szendvicseiből is van egy külön fejezet a Guiness Rekordok Könyvében.

A cím lassan örökös bajnoka pedig egy igazi luxusszendvics, amely már hét éve töretlenül birtokolja az első helyet. A New York-i Serendipity 3 étterem találmányáról van szó, egészen pontosan Joe Calderon a szendvics megalkotója.

Érdekesség, hogy a hely 2012-ben már felállította a világ legdrágább hamburgerének rekordját, amit azóta megdöntöttek, de az ételt 295 dollárért árulták, nagyjából 90 ezer forintért árultak. A trónfosztáson Chef Joe nem sokáig búslakodott, hiszen elő is állt a világ legdrágább szendvicsével, amely nem kevesebb mint 214 dollárba kerül, azaz nagyjából 65 ezer forintba.

Mindezt egy apró sajtos szendvicsért.

A Oddity Central cikkéből kiderül, hogy a Quintessential Grilled Cheese fantázianevű étel Chef Joe szerint a világ legdrágább és legexkluzívabb alapanyagaiból tevődik össze. Hogy mik ezek?

Az alapját egy úgynevezett francia pezsgős kenyér adja, amelynek tésztájában az exkluzív Dom Pérignon champagne található. Emellett fehér szarvasgombából készült vaj, ehető aranypor (?) és a belsejébe pedig egy ritka, de annál drágább Caciocavallo Podolico dél-olasz sajt. Utóbbinak az a különlegessége, hogy a térségben összesen 25 000 helyi tehén tejéből készül, és egy hónapban csak két hónapig tejelnek az állatok. A mennyiség így jócskán korlátozva van.

Az ínyencség mellé pedig dél-afrikai homárból és paradicsomból készült szósz jár; mindezt pedig Baccarat luxusmárka kristálytányérján felszolgálva.

Ha valaki megkóstolná, annak 48 órával le kell adnia a rendelést, hiszen a hozzávalókat frissen szerzik be.

Egyébként az étterem igazi rekordhalmozó. Pár hete például megdöntötték a legdrágább sült krumpli rekordját is, amely 200 dollár, nagyjából 60 ezer forintot kóstál.

Jó étvágyat!


A figyelmetekbe ajánljuk