fine dining
Shutterstock

Illusztráció

Díjeső: egy vidéki étterem lett Magyarország legjobbja

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet egyik legjelentősebb eseményét.

Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel. Ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki.

Az Audi – Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett – számolt be az eredményekről a Vince.

Ez is érdekelhet: Magyar gasztroforradalom: itt az első vidéki Michelin-csillagos éttermünk

Az Év Alternatív Vendéglátóhelye a miskolci Il BAFFO by Avalonkapta. Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza. Az Év Innovatív Konyhája címet az esztergomi 42 Restaurantszerezte meg. Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem lett. Az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest vihette haza. Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere Németh Gergely a FELIX Kitchen&Bar-ból.

Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a KOLLÁZS – Brasserie&Bar-ból. Az Év Borválasztéka Díj nyertese a BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el. A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak.

Teszt, teszt, teszt 

Ahogy a Vince írja, a Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó AZ ÉV ÉTTERME és a TOP10 ÉTTEREM díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött. Ma már teljes biztonsággal állítható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étterem kalauzok színvonalának.

Sok tesztet végeztünk az idén is. Az átlagosnál több éttermet kellett megnéznünk, mert a helyzetet nehezítette a vendéglátóhelyek nyitása, zárása és koncepcionális változásai”

– mondta a folyamatról Herczeg Zoltán gasztronómiai tanácsadó, a Dining Guide felelős kiadója.

A Dining Guide tesztelői professzionális módon, precízen értékelték a magyar éttermek teljesítményét. Köszönhetően annak, hogy az elmúlt években folyamatosan követik a változásokat, a magyar éttermek evolúcióját. A végső tesztelés folyamatát idén is Fausto Arrighi, a Michelin Guide egykori legendás igazgatója segítette. Tanácsadóként hét éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.

Az elmúlt években folyamatosan tesztelte a magyar éttermek teljesítményét. Személyében így egy olyan nemzetközi szaktekintély tudását vehette igénybe a Dining Guide csapata, aki jól ismeri a magyar csúcsgasztronómia elmúlt években mutatott teljesítményét. A Michelinnél 36 évet eltöltő igazgató az élete folyamán több mint 10 ezer étterem munkáját mérte fel. Ez idő alatt ezernél is több Michelin csillag kiosztásában segédkezett.

Az új díjkategóriákról és a további díjazottakról IDE kattintva lehet olvasni tovább.


A figyelmetekbe ajánljuk