nő eszik

Egy egyszerű élelmiszerrel könnyen elkerülhetjük a cukorbetegséget

A gyakori fáradtság és a magas vérnyomás akár a cukorbetegség első tünete is lehet. Ezt akár meg is előzhetjük egy egyszerű és könnyen hozzáférhető élelmiszer segítségével.

A vércukorszint állandó ugrálása megnehezíti a szervezet inzulintermelését. Elegendő inzulin hiányában a vércukorszint veszélyesen magas lehet, ami károsítja a sejteket. Ez pedig idővel 2-es típusú cukorbetegséghez vezet – írja a Vince a eatingwell cikke alapján. Létezik azonban egy hasznos élelmiszer, ami segít megelőzni a betegség kialakulását.

Sok étel segít az normális vércukorszint fenntartásában, de talán a diófélék nyújtják a legnagyobb segítséget. Nem csupán finomak, táplálóak, de hihetetlenül sokoldalúak is. Emellett könnyedén és egyszerűen tárolhatók.

Kiváló növényi alapú fehérjeforrás, illetve gazdag egészséges zsírokban és rostokban. Emiatt pedig még laktató is.

Több kutatás is kimutatta, hogy a diófélékben található egészséges zsír, fehérje és rost kombinációja lassítja az emésztést, amitől stabilizálódik a vércukorszint.

Emellett nagyszerű vitamin- és tápanyagforrás is. E-vitaminban, magnéziumban cinken, folsavban és B6-vitaminban is gazdag. Egy amerikai tanulmány szerint azoknál a cukorbetegeknél, akik naponta legalább 60 gramm diófélét fogyasztanak, jelentős javulás tapasztalható a vércukorszint-értékeknél.

A legegészségesebb diófélék közé tartoznak:

  • kesudió
  • pisztácia
  • brazil dió
  • földimogyoró
  • pekándió

A Vince ajánlása szerint ezért nem árt, ha mindig van nálunk egy kis zacskó dióféle, amiből kedvünkre nassolhatunk. Érdemes a sótlan változatot fogyasztani, hogy minimalizáljuk a nátriumbevitelt. Emellett a kalóriákról se feledkezzünk meg.


A figyelmetekbe ajánljuk