Csokitortát készíthetünk kevés hozzávalóból is.
Ehhez a csokitorta recepthez három hozzávalóra lesz szükség. Összesen egy órát vesz igénybe elkészítése. Mivel nem tartalmaz lisztet, hasonlít a browniera.
Hozzávalók (6 adaghoz)
- 6 darab tojás
- 330 gramm csokichips (étcsoki és tejcsoki is megfelel)
- 6 evőkanál vaj
Elkészítés
Először üssük a tojásokat egy tálba, majd verjük fel őket jó habosra. Amikor a sárgája szinte kifehéredik és nem túl folyós, már jó lesz.
Ezután helyezzük egy mikróba tehető tálba a csokichipszet és a vajat, majd olvasszuk fel őket a mikrohullámú sütőben.
Ne tegyük be egyszerre sok időre, közben kevergessük át, nehogy odakapjon. Vízgőz felett is megolvaszthatjuk őket.
Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius-fokra, majd béleljünk ki sütőpapírral egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.
Keverjük hozzá a felvert tojásokat a csokis keverékhez lassan, egészen addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Ehhez a lépéshez ne használjunk elektromos habverőt és ne keverjünk túl gyorsan, mivel összetörhet a tojáshab.
Végül öntsük a tésztát a formába és süssük 40-50 percig. Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában kihűlni. Előfordulhat, hogy kicsit összeesik, miközben hűl.
(Forrás: Só Bors)