Hasselback módra elkészült csirke
Fotó: Shutterstock

Így lesz a lehető legpuhább: Hasselback-csirkemell spenóttal

Egy hosszú munkanapot követően az ember legjobb barátja nem más, mint a gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis laktató vacsora. A Hallesback-csirkemell pont ilyen, mutatunk is hozzá egy receptet.


Bár a hazai étkezések egyik legnagyobb sztárjának tűnik, a valóságban nem sokan szeretik a csirkemellet, melynek oka, hogy viszonylag könnyen kiszárad. A Hasselback-módra készülő ételek azonban pont arról ismertek, hogy rendkívül szaftosak. Az ilyen mód elkészült húsok tetején mélyedéseket vágnak, és az így keletkező kis vájatokba mindenféle finomságot töltenek, amelyek íze beszivárog az alapba, még finomabbá, szaftosabbá téve azt.

Nézzük, mit művel ez a módszer a spenótos csirkemellel!

Ez is érdekelhet: Ezzel a trükkel sosem szárítod ki többé a csirkemellet

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze friss spenót;
  • 2 csirkemell (minél vasatagabb, annál jobb);
  • 100 gramm cheddar sajt;
  • 100 gramm ricotta sajt;
  • só és bors ízlés szerint.

Elkészítése:

Kis olajat pároljuk meg a spenótot körülbelül 3-5 percig. Keverjük bele a ricottát, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Ezt is olvasd el! Itt a szezon! Ez a legjobb pác, ha csirkét dobnál a grillrácsra!

Ezt követően a Hasselback szabályai szerint kis vágásokat kell ejtenünk a csirkemellekbe, majd ezekbe a kis zsebekbe beletöltjük még sütés előtt a spenótos-sajtos keverékünket. Ízesítsük a csirkét ízlés szerint sóval és borssal, illetve további fűszerekkel. Ezután minden csirkemell tetejére tegyük cheddart.

180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük, kedvünknek megfelelő körettel tálaljuk.

Ezt a gyors receptet kedvünk szerint alakíthatjuk is. A már említett fűszerezés és mellé kigondolt köretek különböző variációi mellett bármilyen sajttal érdemes kipróbálni ezt a csodás receptet.

Forrás: The Manual

A figyelmetekbe ajánljuk