A legtöbb embernek, ha citromlére van szüksége, akkor csak félbe vágja a gyümölcsöt és egy facsaró segítségével kinyeri belőle a levet. Ez klasszikus módszer annyira berögzült, hogy el sem gondolkodtunk azon, hogy létezhet ennél hatékonyabb módszer is. Pedig van, a Vince be is mutatta!
Kezdésként egy kés segítségével egy X-alakú bemetszést kell vágnunk a citrom egyik végén. Ezután tartuk egy tál fölé a gyümölcsöt, és nyomjuk ki belőle a levet az X-alakú „csapon". A Vince cikke szerint az egyik legjobb dolog a módszerben, hogy nem leszünk talpig citromosak a gyümölcslétől, mivel a kis lyukon irányítottan folyik ki a lé.
A citromból kinyert gyümölcslé mennyiségének maximalizálása érdekében kombináljuk az „X-trükköt" az alábbival:
finoman masszírozzuk át a citromot úgy, hogy egy vágódeszkán többször átgörgetjük. A módszer segít megpuhítani a citromot, így sokkal könnyebben tudjuk facsarni belőle a levet.
És van még egy tipp: minél mélyebbre vágjuk a bemetszést, annál könnyebben folyik majd a citromlé.
Fontos, hogy alaposan facsarjuk ki a levet a citromból, hiszen minden csepp számít. Ha lehet, ne egy fél citrommal próbáljuk ki ezt a módszert, mivel azzal sokkal nehezebb lesz a művelet.