Öt kihagyhatatlan tárgy az igazi gyümölcsrajongóknak

A napsütés, strandolás és a barátokkal közösen eltöltött esték mellett még egy dologról biztosan szól a nyár: a gyümölcsökről. Az évnek ez az a szakasza, amikor végre ismét roskadásig telepakolhatjuk hűtőnket eperrel, cseresznyével, meggyel, görögdinnyével, valamint az évszak végéhez közeledve szőlővel. Imádjuk őket, úgyhogy gyorsan ajánlunk is öt gyümölcsös tárgyat azoknak, akiknek gyümölcsből sosem elég.Az ananászos tárolókosár

Oliver Bonas

Hazánkban egy időben kifejezetten egzotikusnak számított az ananász, ám ez mára teljesen megváltozott. Akármelyik hipermarketbe is megyünk be, biztos, hogy találunk ebből a Dél-Amerikában őshonos gyümölcsből. Nem is meglepő, hogy mostanra sokan rajongói lettünk saját kontinensünkön is: a népszerűségnek köszönhetően pedig a különleges ízű és formájő gyümölcs megjelenik ruhákon, dísz- és használati tárgyakon. Utóbbi kategóriába tartozik az Oliver Bonas által piacra dobott, rattanból készült ananászalakú tárolókosár, melyben szinte bármit tárolhatunk, legyen az játék vagy párna. A kosár 68,5 centiméter magas és 33 centiméter széles.

Ár: 32 500 Ft

Gyümölcsös parfüm a Dolcétól

Dolce & Gabbana

Szicília előtt tisztelegve készült el a Dolce & Gabbana gyümölcsös parfümkollekciója, mely felidézi a népszerű olasz régióra jellemző édes, érett, már-már buja gyümölcsöket. Bár a narancs, citrom és ananász illatokat viselő parfümcsalád élénk jegyeket tartalmaz, mégis kifinomult érzést kelt a bőrre permetezve. Minden illat az adott gyümölcsre koncentrál, de egyben ritka és gondosan kidolgozott esszenciák összetett keverékéből áll. Élénk színeivel és illatával a kollekció tökéletesen megragadja a mediterrán gyümölcsök pezsgő vitalitását.

Az almás szobor

studiostory.co.com

Gyönyörű dísze lehet nappalinknak egy tál gyümölcs, egyetlen probléma van csak ezzel: egy idő után biztos, hogy romlásnak indulnak majd. Ha maradandóbb csendéletet szeretnénk, akkor válasszunk inkább egy tál almát megformáló szobrot. A Fruit Spectrum öt almát ábrázoló dísztárgya kézzel készült, méghozzá pigmentált cementből – érintésre szinte pont olyan érzést kelt, mintha igazi almákat fognánk.

Ár: 93 000 Ft

A gyümölcsös madáretető

uncommongoods.com

Nyáron és ősszel is gondolnunk kell a madarakra. Lassan elindulhatunk megkeresni a legtökéletesebb helyszínt az idei madáretetőnknek, de akár a kertünkben is találhatunk helyet a hasznos tárgynak. A Phil Walters nevével fémjelzett etetőben nyáron almát, ősszel szőlőt, télen pedig narancsot is elhelyezhetünk. A termék időjárásálló acélból készült.

Ár: 18 400 Ft

Articsóka gyümölcsöstál

amara.com

Zöldség formájú gyümölcsöstál? Naná! Főleg, ha a tányér egy egzotikusabb zöldséget mintáz, mint például az articsóka. A Bordallo Pinheiro által piacra dobott termék Portugáliában készült. A kézzel festett cseréptál átmérője 23,5 centiméter, nyugodtan tisztíthatjuk mosogatógépben, de a mikrohullámú sütőtől sem ijed meg.

Ár: 8900 Ft

A figyelmetekbe ajánljuk