Chips
Shutterstock

Ha már bűnözöl: 4 tipp, hogy mire használd a chipset rágcsálás helyett

A chips talán a legismertebb nassolnivaló. Sokaknál mindig akad belőle otthon, ezért jó tudni, egészen hasznos tud lenni a konyhában eredeti rendeltetésétől eltérő formában is.

A Vince mutatott be négy olyan tippet, aminek a segítségével változatosabb lehet a chipsfogyasztás..

Chips, mint panír

A friss vagy szikkadt burgonyachips egyaránt kiváló panírozóanyag. Alapból fűszerezett és könnyen ropogósra sül.

A chipset apró darabokra érdemes összetörni, kézzel vagy akár konyhai robotgéppel (utóbbi esetben tényleg teljesen be fogja fedni a panírozott húst, zöldséget). A chips segítségével könnyedén helyettesíthető a zsemlemorzsa, ráadásul sokan az ötletet továbbfejlesztik, és csípős, pikáns burgonyaszirmot használnak.

Chips a húsgombócba

A legtöbb húsgombóc- és fasírtkészítmény tartalmaz panádot (keményítő és folyadék keveréke), például tejbe vagy vízbe áztatott zsemle(morzsa) formájában. Ezzel a megoldással szép húsgombócot lehet készíteni, de a fokozott íz és még jobb állag érdekében érdemes chipset használni a pékáru helyett – ajánlja a Vince.

Finom szendvicsízesítő

A legtöbb szendvics sokszor nem túl fantáziadús.

A két kenyérszelet közé általában egy kis margarin, sonka és sajt kerül. A chips viszont jó alternatíva lehet, ha fel akarjuk dobni az uzsonnánkat.

Hasonlóan a fent leírtakhoz, ez esetben is érdemes a burgonyaszirmot apró darabkákra összetörni, a ropogós morzsák pedig mehetnek is a szendvicsbe. A chips ízesítése egy igen fontos faktor, a legtöbben a sós ízesítésű rágcsálnivalót javasolják e célra.

Chipsszel a gyorsabb tortilláért

A spanyol tortillák olyanok, mint az ultravastag, krumplis omlettek. Elkészítésüknél általában sok időt kell szánni a szeletelésre és a burgonya megfőzésére. Ha kevés időnk van, válasszuk a videón látható tortillát. Kevesebb mint tíz perc alatt elkészíthető chips segítségével. Csak fel kell verni néhány tojást, bele kell dobni a chipset, együtt ki kell sütni őket és már lehet is tálalni a finomságot.


A figyelmetekbe ajánljuk