
Így készül a ceviche, a nyár legfrissebb fogása Latin-Amerikából – Recept
A ceviche (ejtsd: szevicse) egy frissítő, pikáns előétel, ami Latin-Amerika tengerparti vidékeiről indulva hódította meg a világot. A fogás alapja a nyers hal vagy rák, amit frissen facsart limelében marinálnak: ez gyakorlatilag „megfőzi” a húst, így az étel megőrzi ropogós és pikáns karakterét. Élénk színek, változatos zöldségek, extra fűszerezés – kevés egyszerűbb és frissítőbb fogást találunk idén nyáron!
- 450 g friss tengeri hal vagy rák
- közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- só
- őrölt fekete bors
- frissen facsart limelé (kb. 4–6 lime)
- 1–2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 jalapeño vagy serrano paprika, kimagozva és aprítva
- kb. 200 g koktélparadicsom, félbevágva vagy apróra kockázva
- kb. 120 g uborka, felkockázva
- friss koriander, durvára vágva
- 1 érett avokádó
- 1 ek olívaolaj

1. A vékonyra szeletelt hagymát tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval és borssal, majd öntsük rá a lime levének felét. Hagyjuk pácolódni, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
2. A felkockázott halat vagy rákot tegyük a hagymás-lime-os páclébe, keverd össze.
3. Adjuk hozzá a maradék lime-lét, a fokhagymát, paprikát, paradicsomot, uborkát, koriandert, és az olívaolajat. Alaposan keverjük össze.
4. Fedjük le, és hagyjuk hűtőben 45–60 percig.
5. Ha avokádót is szeretnénk hozzáadni, csak tálalásnál keverjük bele.

Olvasd el ezt is!