caffé latte

A hétvégi reggelek remek kiegészítője: tökéletes caffé latte

Nyáron sokan átpártolnak a jeges kávékhoz, de az ősz és a tél egyértelműen a meleg kávéké. Egy hűvös napon szívesen üldögélünk bent egy forró, habos tejeskávéval. De ezeket a finomságokat otthon is elkészíthetjük pár perc alatt, méregdrága eszpresszó kávéfőző és tejhabosító nélkül is. Íme a titkos recept!


Mi a különbség a tejeskávé és a  cappuccino között?

  • A caffé latte egy olyan kávéital, amely általában eszpresszóból, gőzölt tejből és tejhabból készül.
  • A cappuccino nagyon hasonló, de nagyobb arányban tartalmaz habosított tejet a gőzölt tejhez képest.
  • A macchiato esetében az eszpresszóhoz nem adnak gőzölt tejet, csupán egy kis tejhabot.
  • A Cafe au lait csak meleg gőzölt tejet tartalmaz, habot nem.

Olvasd el ezt is! Hány csésze kávét ihatunk meg egy nap?

Ezek az italok valójában egy kontinuumon helyezkednek el. Egy cappuccino sok gőzölt tejjel átcsúszik már a latte területére, és amit az egyik kávézóban cappuccinónak hívnak, az máshol már macchiato lehet. A lényeg az, hogy az eszpresszó, a meleg tej és a tejhab arányát pontosan a saját ízlésed szerint állíthatjuk be, és a saját konyhánkban annak nevezhetjük, aminek csak akarjuk.

Mi a helyzet a tejhabbal? Nincs szükségünk díszes tejhabosítóra ahhoz, hogy otthon kiváló habos tejet készítsünk. Valójában nagyon egyszerűen elkészíthető a mikrohullámú sütőben. Mindössze annyit kell tennünk, hogy zsírmentes vagy 2%-os tejet egy befőttes üvegben rázni kezdünk (amilyen erősen csak tudjuk), amíg habos nem lesz, és térfogata nagyjából megduplázódik (30-60 másodperc). Ezután vegyük le a fedelet, és tegyük néhány másodpercre a mikróba.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk