A Budavári Palotában 2021 decemberében adták át a Habsburg-kaput és a Halászó gyerekek kútját és teraszát. A helyszínt önmagában is érdemes felkeresni, de a kulináris élvezetek kedvelői számára az utóbbi helyszín lényegében kihagyhatatlan.
A Budapest Borfesztivál alatt Chef Market Gourmet Udvar néven öt neves magyar étterem települ ki a Halászó gyerekek teraszához, hogy fantasztikus alkotásaikkal levegyék lábukról a látogatókat.
Megvan már a jegyed a Budapest Borfesztiválra? Ünnepeld együtt a többi borrajongóval magyar bort szeptember 8-11. között Magyarország legnagyobb boros eseményén!
Az ázsiai hangulatot tükröző Yama étterem többek között különleges, japán alapokra épülő tekercsválogatással készül.
Fotó: Yama
Az ázsiai hangulatot tükröző Yama étterem többek között különleges, japán alapokra épülő tekercsválogatással készül.
Ha megállunkSegal Viktor standjánál, biztosak lehetünk benne, hogy az elfogyasztott kortyok nem szállnak majd olyan könnyen a fejbe, hiszen pancettából készült finomságokkal várja a vendégeket.
Fotó: Segal Viktor
A FELIX Kitchen & Bar inkább marad a hagyományosabb vonalak mellett,(már ami a Borfesztiválon felvonultatott ételeket jelenti): aranygaluskával igyekszik kielégíteni az édesszájúak igényeit is.
Fotó: FELIX Kitchen & Bar
Terítéken a múlt és a jövő
Fotó: Arany Kaviár
A fővárosi gasztroszcéna megkerülhetetlen étterme az Arany Kaviár, amely ezúttal a Mitiszol? Bor és Champagne Bárral közösen kreált kaviár és pezsgő párosításokkal érkezik a Budapest Borfesztiválra.
Velük szemben a Bobajka név még nem feltétlen cseng ismerősen mindenki számára cseng , de ez nem is véletlen, mivel idén nyáron nyitotta meg kapuit az Andrássy Kúria Étterme, amely ezúttal Tarcal helyett a Várban nyújt bepillantást a tokaji régió fantasztikus gasztronómiai kínálatába, ahol többek között a bobajka, azaz mákos guba elfogyasztására is lesz lehetőség.
Egy igazi klasszikus: mákos guba
Fotó: Bobajka