Hatalmas választék
A BOCCA Gourmet Stories választékában szinte minden megtalálható, amire az újdonságok és a nemzetközi konyhák fogásai iránt nyitott vásárlóknak szüksége van: olívaolajok, balzsamecetek, öntetek, szószok, sonkák, sajtok, olívabogyók, konzerváru, rizsek és tészták, borok, champagne, bio gyerekételek, halkészítmények, kekszek, teák, kávék, édességek, fűszerek, lekvárok, granolák és sok minden más.
Az üzlet tulajdonosai kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a kínálatban szereplő termékek többsége kis manufaktúrákból származzon, valamint, hogy azok kézműves jelleggel, hozzáadott színezékek, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül készüljenek.
A választék részét képezi több tucat ásványvíz-fajta, alkoholmentes üdítőital, smoothie és más italspecialitás is, a hűtőkben pedig a számos olasz és spanyol sajt mellett például azori-szigeteki tej és vaj, illetve szarvasgombás vaj is megtalálható.
A csemegepult különlegességei
Rengeteg finomságot rejt a csemegepult is, mely az egyik legnagyobb Budapesten. A hatalmas hűtőpultokban több tucatféle felvágott és sonka rejtőzik, a San Daniele sonkától a szarvasgombás cottóig, ‘ndujáig és iberico chorizóig.
A sajtpultban a legfinomabb francia, svájci, spanyol, olasz, portugál és görög sajtok várják a vásárlókat – a többféle érlelésű manchegótól a parmezánig, gruyere-ig, azori-szigeteki sajtokig.
A felvágottak és sajtok mellett jelentős az antipasti-kínálat, melyben natúr és pácolt olívabogyók, más sós ínyencségek és a Falukrém szendvicskrémei is megtalálhatók. Budán elsőként itt érhetők el a népszerű Chez Dodo macaronjai is, friss pékáruról pedig Szabi a pék gondoskodik. A csemegepult munkatársai egyébként a világhírű Berkel márka késeivel és szeletelőgépével dolgoznak, mely márka termékei ugyancsak elérhetők az üzletben – akárcsak egy másik, jól ismert brand: a Riedel luxusminőségű, különböző italokhoz ajánlott poharai.
Szolgáltatások
A csemegepultban található termékekből igény szerint szendvicseket, illetve hidegtálakat is összeállítanak a BOCCA Gourmet Stories munkatársai, a jövőben pedig tervezik catering-szolgáltatás beindítását is. A szolgáltatások egyébként is kiemelt hangsúlyt kapnak az üzletben: a magasan képzett vezetők gondoskodnak a kollégák folyamatos képzéséről, így a munkatársak minden termékről részletes információt tudnak szolgáltatni.
Kovács Gergely üzletvezető, aki korábban egy Michelin-csillagos étterem konyhafőnökeként dolgozott, és egy évtizedes, nagyköveti séfpozícióban eltöltött diplomáciai múlttal is rendelkezik, igény szerint recept ötletekkel segíti a vásárlókat.
Mivel a BOCCA Gourmet Stories célja a termékek árusítása mellett az edukáció, az ismeretterjesztés, a jövőben számos más szolgáltatás bevezetését is tervezik.
Szezonális ajánlatok
Az ünnepi szezonra számos újdonsággal készül a BOCCA Gourmet Stories. A már elérhető adventi naptárak, panettonék, sütemények, kekszek, csokoládék és bonbonok mellett előrendelhetők hidegtálak vagy akár a szilveszteri virsli, illetve Beluga lencse is, emellett igény szerinti méretben és stílusban szívesen vállalják ajándékcsomagok összeállítását is.
Decemberben további pezsgő-, cava- és champagnekülönlegességekkel bővül a kínálat, a webshop elindítása pedig a jövő év folyamán várható.
Branding és enteriőr
A BOCCA Gourmet Stories brandingjének kialakításában a Studio Barath volt a tulajdonosok partnere. A stúdió munkatársai aktívan közreműködtek az üzlet stratégiájának, vizuális arculatának, kommunikációs tevékenységének és belsőépítészetének kialakításában – a névadástól az enteriőrtervezésig.
Az arculat központi eleme a „Bocca" („száj") szóra utaló, mosolyt formázó vizuális jel, mely a névjegyektől kezdve a csomagolásokig, a falburkolatoktól a formaruhákig számos elemen visszaköszön. A visszafogott, letisztult mediterrán stílust képviselő üzletben a nemzetközi márkák burkolatai és egyedi gyártású polcrendszerek mellett a hazai Paper Up márka papírcement függőlámpái gondoskodnak a barátságos, mégis elegáns és áttekinthető összképről.