Az Express összeállításából derül ki, hogy Károly nem bízza a véletlenre, ha gálavacsorákról van szó. A király teljes beleszólást követel a menü összeállításába és kifejezetten ügyel arra, hogy a lehető legjobb, legfrissebb alapanyagokkal dolgozzanak a szakácsok a Buckingham-palotában.
Ez is érdekelhet! Ez a furcsa sütemény volt II. Erzsébet kedvence
Károly maga állítja össze a menüt egy-egy alkalommal
Fotó: Getty Images
A portál információi szerint a katari előkelőségek elé előételként egy könnyű tartlet került cornwalli homárral töltve, fürjtojással és biogazdaságban nevelt salátalevelekkel.
A főétel egy windsori fácánmell volt, leveles kelkáposztába göngyölve, sült zellergumó pürével, valamint gratinírozott burgonya suffolki krémes sajttal, trüffel mártással és téli zöldségválogatással.
Ezek után természetesen a desszert is igazán különlegesre sikeredett: az asztalra fagyasztott bombe került, ami egy francia ínyencség, szamoai vaníliafagylalttal és Balmoralból származó szilvából készül sörbettel.
Ezt is olvasd el! Károly király megtörte évtizedes szokását: elkezdett ebédelni
A palota szakácsai hetekig tökéletesítik a menüt
Fotó: Getty Images
A gálavacsorára érkező vendégeknek az italok miatt sem kellett aggódniuk, ugyanis a legfinomabb borok és pezsgők közül válogathattak. Az asztalra került többek közt egy 2018-as évjáratú Chapel Down Grand Reserve, egy Puligny-Montrachet Les Nosroyes és egy 2019-ben palackozott Domaine Génot-Boulanger is.