A Buckingham-palota sosem látott részét nyitják meg a látogatók előtt
Getty Images

A Buckingham-palota sosem látott részét nyitják meg a látogatók előtt

A brit királyi család az elmúlt években egyre több területen engedett pillantást az életébe, amit sokan rajongva követnek. A hírek szerint épp emiatt döntött most úgy III. Károly király, hogy megnyitja a Buckingham-palota egy eddig sosem látott részét is a látogatók előtt. Az épület keleti szárnyát az emberek eddig csak filmekben is videókban csodálhatták meg.


2022-ben, az akkor még uralkodó II. Erzsébetet ünnepelve készített egy videót a brit királyi család, amiben a királynő a népszerű Paddington-mackóval beszélget. Ez a terem a Buckingham-palota egyik legtitokzatosabb szobája, ami egyébként közvetlenül a szintén jól ismert erkélyre vezet, ahol általában láthatjuk a család tagjait.

Az Independent információi szerint azonban hamarosan a látogatók is megtekinthetik a már említett szalont, sőt, a palota egész keleti szárnyát megnyitják a turisták előtt.

Bár a brit királyi család fő rezidenciáján 1993 óta tartanak különböző tárlatvezetéseket, a keleti szárny eddig teljesen le volt zárva a civilek előtt.

Olvasd el ezt is! Ezekkel a feladatokkal tér vissza a munkához Károly

A Buckingham-palota keleti sz\u00e1rnya

A keleti szárny főfolyósója 73 méter hosszú

Fotó: Getty Images

Az erkély ötlete eredetileg Viktória királynő férjéhez, Albert herceghez köthető. Ő találta ki, hogy a család használja az erkélyt azért, hogy az emberekkel közvetlenebb, családiasabb kapcsolatot tudjanak kialakítani

– mondja Caroline de Guitaut a palota egyik alkalmazottja.

Az épület egyik leghosszabb, összesen 73 méteres folyósója vezet a terembe, ahol Viktória királynő korából származó bútorok is megtalálhatók.

Ez is érdekelhet! 5+1 dolog, amit tudnod kell, mielőtt meglátogatod a Buckingham-palotát

a kir\u00e1lyi csal\u00e1d

A Buckingham-palota erkélyét lezárják a turisták elől

Fotó: Shutterstock
Ez a része a palotának olyan volt Viktóriának, mint egy fehér vászon, amire azt festhetett, amit csak akart. Épp ezért, a Buckingham-nek nincs még egy olyan része, ami ennyire tükrözné az ő stílusát, az ő ízlését.

A hírek szerint egyébként a rajongók ugyan megtekinthetik a hatalmas szalont, de sajnos az erkélyre tilos lesz kimenni. Sajnos azonban azoknak, akik szeretnék megnézni a palota újonnan megnyitott részét várniuk kell egy jó darabig: az új tárlatvezetés meghirdetése utáni alig pár órában több mint 6 ezer jegyet adtak el, így nem lesz egyszerű bejutni.

A figyelmetekbe ajánljuk