borospohár

5 borkülönlegesség, amit az idei Vince Gálán megkóstolhatunk

November 19-én a rendezik a Vince Gálát, hazánk kiemelt jelentőségű borünnepét, amely a most elindult Vince-platform debütáló eseménye is lesz egyben. Természetesen az idei rendezvényről sem maradhatnak el a különlegesebbnél különlegesebb italok, amelyeket bárki megkóstolhat.


​Gróf Degenfeld Muscat Blanc BIO 2021

A Degenfeld grófi család ma is a több száz évvel ezelőtt élt felmenőik területein dolgoznak Tokajban. A kivételes birtok a tokaj-hegyaljai Tarcalon terül el, központjában hotelként újraéledt kastéllyal. 35 hektáron dolgoznak, a teljes területen organikus művelés folyik. 2021-es Muscat Blanc tételük friss és elegáns, a muskotály fajtára jellemző virágos, bodzás, szőlős illatokkal és ízekkel.

Hoop Wines PINK Kékfrankos Pét-nat 2021

A Mátrai borvidéken tevékenykedő Hoop Wines garázs- vagy butikborászat üde, fiatalos színfolt a hazai palettán. Jelenleg két fő pillére van a projektnek: a kékfrankos, mint fajta, valamint a pét-nat borkészítési eljárás. Utóbbi a tradícionális pezsgőkészítés előfutára volt évszázadokkal ezelőtt, manapság reneszánszát éli. A PINK Kékfrankos Pét-nat mélyebb színnel, szelíd habzással és sok-sok gyümölccsel varázsolja el a borbarátokat.

Szászi Kéknyelű 2021

Magyaroszág első bio-szőlőbirtokainak egyike volt a hegymagasi Szászi birtok. A Badacsonyi borvidék ikonikus szőlőfajtájából készült tételt intenzív, tavaszi virágos illat, vibráló sav és finom alkohol jellemzi. Szászi endre ásványos, sűrű borai a szemet is kényeztetik, a palackokra felesége festményeiből készülnek címkék.

St. Andrea Agapé 2016

Szép, összetett vörösbor az Egri borvidék ikonikus dűlőjéből, egyben Magyarország legmagasabban fekvő szőlőterületéről, a Nagy-Eged-Hegyről. Aromatikájában felfedezhető az olyan érett fanyar gyümölcsök, mint az áfonya és a fekete ribizli jegyei, ami ásványos grafit és kovakő jegyekkel egészül ki. A korty mély és elegáns. A borban sajátos egyensúly és lendületes savérzet érezhető. Rendkívül hosszú lecsengésű, izgalmas egri bikavér.

  Vylyan Montenuovo Cuvée 2019

A villányi pincészet birtokbora, a prémium borcsalád egyik legnépszerűbb tagja, 1996 óta készítik. Bár az arányok évjáratonként változhatnak, a bor gerincét mindig a bordói fajták (cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot) adják, fűszerként kerül bele syrah és/vagy zweigelt, az egészet pedig megbolondítják egy kis kékfrankossal. A végeredmény: izgalmasan komplex, mély, fűszeres, mégis gyümölcsös bor. Külön figyelmet érdemel a művészi igényességű címke, amihez történet is tartozik!

Jegyek többféle kombinációban, számos kedvezménnyel vásárolhatók a Vince.hu honlapján.


A figyelmetekbe ajánljuk