Bocuse d'Or
Március 23-24-én, Budapesten kerül megrendezésre a világ legrangosabb és legizgalmasabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntője. A szurkolók nyomon követhetik a magyar csapat és a többi ország látványos vetélkedését a vince.hu élő, helyszíni közvetítésével.

A francia és az egyetemes gasztronómia fenegyereke, a 2018-ban 91 évesen elhunyt Paul Bocuse a főzés és a konyhai technikák mellett a szakácsversenyeket is új alapokra helyezte. 1985-ben egy lyoni gasztronómiai kiállítás elnökeként született meg fejében a gondolat, hogy az esemény ideje alatt szakácsversenyt kellene tartani. Az addigi szokásokkal ellentétben azonban ő egy élő versenyt képzelt el, ahol a közönség előtt kialakított látványkonyhában, meghatározott időre teljesítik a csapatok a feladatot.

Végül 1987-re született meg a Bocuse d’Or, amit azóta csak a gasztronómia olimpiájaként emlegetnek.

A Bocuse d’Or valóban a legizgalmasabb, leglátványosabb gasztronómiai erőpróbák egyike: a résztvevő országok séfjeinek két segítőjükkel együtt pontosan 5 óra 35 perc alatt két fogást kell elkészíteniük, részben a kötelezően előírt alapanyagok felhasználásának segítségével.

A gasztronómiai olimpiát minden páratlan évben rendezik meg a franciaországi Lyonban, a köztes években tartják a kontinentális selejtezőket. Budapest 2016 után elsőként másodszor rendezheti meg az európai döntőt. Az első rendezés szerencsét hozott a magyaroknak: 2016-ban Széll Tamás (aki később saját éttermével. a Standdal a Michelin-csillagot szerzett) nyerte meg a budapesti versenyt, majd végzett a 4. helyen a világdöntőben.

Széll Tamás

vince.hu

Idén munkatársa, Dalnoki Bence képviseli a magyar színeket, aki a vele készített interjúban elmondta, szeretné megismételni Széll Tamás sikerét és dobogóra állni Budapesten.

Dalnoki Bence

vince.hu

A március 23-24-én a budapesti Hungexpón megrendezésre kerülő Bocuse d’Or a gasztronómia valódi ünnepe lesz. A versenyzők konyháival szemben felállított tribünön szurkolók százai fogják hangosan biztatni a csapatokat. Magyarország mértékadó gasztronómiai portáljaként a vince.hu kiemelten kezeli a 2022-es Bocuse d’Ort: aki nem tud a helyszínen jelen lenni, a vince.hu kétnapos élő közvetítésének segítségével online élheti át a versenyhangulatot és követheti nyomon a magyar csapat szereplését.

Az élő közvetítés EZEN a linken követhető.


A figyelmetekbe ajánljuk