3 év után újra kinyitott Budapest óvárosának egyik legmenőbb étterme
Baltazár Budapest

3 év után újra kinyitott Budapest óvárosának egyik legmenőbb étterme

Három évvel a pandémiai miatti első lezárás után újra kinyit a Baltazár Grill.

A világörökség részét képező Budai Várnegyedben található Baltazár Budapest március 15-től újra megnyitotta kapuit. A helyszínre lényegében intézményként is tekinthetünk: gasztronómiai központ, szálloda, grillétterem és bár is egyen.

Az egységhez tartozó Boutique Hotel ugyan a pandémia alatt is nyitva állt, a grillétterem három évig zárva tartott, végül a közlemény szerint teljes pompájában újranyitják a tulajdonosok.

Baltazár Budapest

Mint írják, „őszinte és hiteles alapanyagokból" készülő ételekkel találkozhatunk majd, amelyeket a kézzel készített Josper faszén grillben készülnek. A kínálatban gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, gazdag vegetáriánus választék és magyar klasszikusok is találhatóak, az étterem szerint „egyszerű, mégis kreatív ételek határozzák meg a Baltazár Michelin Guide által ajánlott konyháját".

Baltazár Budapest

Alapanyagok és technológia

A Baltazárban különösen büszkék a konyhában használt alapanyagokra és technológiai eszközökre.

A híres spanyol Josper Grillre épül a konyha, modern, manufakturálisan kézzel készülő katalán faszenes grill kemencét használnak, amely többek között Heston Blumenthal és Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. A grillben pedig a legmagasabb minőségű argentin faszenet használja a személyzet.

Baltazár Budapest

A Baltazárt Grill egyszerű, becsületes konyhát jelent, erős grill fókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi a konyhát. Fantasztikus a burgerünk, a steakeknek extra ízt ad a Josper, ráadásul egészséges fogásokkal is készültünk a tudatos vendégeknek. A pandémia előtt is sokak törzshelye volt, bízom benne, hogy hamar visszatér a köztudatba és újra régi fényében tündököl majd

– mondta a közleményben Zsidai Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonos-ügyvezetője.

Baltazár Budapest

Reggeli a hét minden napjára 

A frissen sült croissant és a reggeli klasszikusok mellett crocque madame-ja, avokádó toast, Eggs Benedict, Eggs Royal, sokak kedvence Shakshuka és egészséges reggelik is ott lesznek az étlapon, ráadásul tavasztól késő őszig romantikus macskaköves terasszal várja a Baltazár a vendégeket.

Baltazár Budapest


A figyelmetekbe ajánljuk