3+1 tuti gasztrocélpont, ha Miskolcon jársz

A budapesti gasztroturisták gyakran kerekednek fel akár egynapos kirándulásokra is, ha már valami újdonságra vágynak. Az encsi Anyukám mondta például kifejezetten sokak zarándokhelyévé vált, pedig a közeli nagyváros, Miskolc is kínál néhány páratlan gyöngyszemet!Menj a Levesbe!

Íz- és színkavalkád

Fotó: Facebook

A Leves kínálatában nem csak levest találunk, habár nyilvánvalóan az étlapon mindig szerepel valamilyen szezonális finomság is. Az összetartó kis csapat azonban akkor sem ijed meg, ha időnként be kell gyújtani a szmókerszekrényt: nehéz náluk nem belefutni valamilyen füstös, BBQ-s ínyencségbe. Ha kell, akkor pedig bármikor összeütnek akár ázsiai, akár mexikói ihletésű ebédet vagy vacsorát, a közös nevező csupán annyi, hogy bármi kerül is ki a kezük közül, garantáltan megnyaljuk utána a tíz ujjunkat.

Cím: Miskolc, Déryné u. 4, 3525

A végállomás: Bistorant

Nem is ebéd, hanem költemény

Fotó: Facebook

A Végállomás Bistorant egy újraértelmezett bisztrókonyha. Mesterien összeállított fogások, amelyek mellé akár pompás borokban is tobzódhat az érdeklődő. Környékbeli alapanyagokból visznek szezonális konyhát: a kínálat évszakról évszakra változik itt, ami állandó, az a házi kovászos kenyér. A vendég a lelke mindennek.

Cím: Miskolc, Dorottya u. 1, 3534

Béke neked

Ehhez nehéz is mit hozzáfűzni

Fotó: Facebook

Az encsi Dudás testvérek dobbantottak egy merészet és megnyitották a Pizza, kávé, világbéke nevű helyüket Miskolcon, ahol nomen est omen: pizzákat sütnek. Igazi olaszosat, levegős tésztájút, roppanós és friss feltétekkel. Mára az Anyukám mondta focacciája közhely lett, így kétség sem fér hozzá, hogy a miskolci pizza is ott lépdel szorosan az olasz alapokon nyugvó ínyencségen.

Cím: Miskolc, Széchenyi István út 19, 3530

+1 Az ország egyik legjobb kávéja

Konczvald Istvánnak saját blendje is van

Fotó: Facebook

Nem csak Pesten találni jó kávét, néha bizony érdemes akár Miskolcig is elautózni egy világverő feketéért. A Jam Étterem és Kávézó tulajdonosa, Konczvald István barista a debreceni székhelyű Black Sheep pörkölővel működik együtt, akikkel több saját blendet is kikísérletezett, az alapján, hogy ki mennyire kávéfüggő és feketén, vagy fehéren szereti a napi koffeinadagját elfogyasztani.

Cím: Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky utca 2, 3530

A figyelmetekbe ajánljuk