3 ínycsiklandó tej és tojás nélküli édesség
Ha tej és tojásérzékenységben szenvedsz, vagy esetleg áttértél a vegán életmódra akkor sem kell lemondanod a finom édességekről.

Banánpohárkrém

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • fél ek reszelt narancshéj
  • 5 dkg natúr kakaó
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfű
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 6 dkg édesítőszer
  • 8 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 1 felkarikázott narancs

Elkészítése: A banánt turmixoljuk össze a narancshéjjal, a kakaóval, a fűszerekkel, az édesítővel és a kókuszzsírral. Kis tálkákba adagoljuk ki, majd tegyük hűtőbe és hagyjuk megdermedni.

Málnafagylalt házilag

Hozzávalók:

  • 10 dkg kesudió
  • 2 dl víz
  • 25 dkg málna
  • 3-5 dkg cukor
  • 1-2 csipet vaníliaőrlemény

Elkészítése: A kesudiót a vízzel simára turmixoljuk. A málnát alaposan megtisztítjuk, majd lecsöpögtetjük és átpasszírozzuk. A magok nem kellenek. A selymes püréhez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Ezt követően hozzáadjuk a kesutejszínt és jól összedolgozzuk. A fagylaltgépet elindítjuk, amikor pedig forog hozzáöntjük fokozatosan a keveréket. Amikor eléri a megfelelő állagot, tálkákba szedjük ki és kész.

Ha nincs gépünk akkor a keveréket mélyhűtőbe tesszük és óránként megkevergetjük, amíg el nem éri fagylalt állagot.

Csokis-chilis korongok

Hozzávalók:

  • 15 dkg 85%-os étcsokoládé
  • 1-2 ek kókusztejszín
  • 1 kk reszelt narancshéj
  • 1 pici apróra vágott chili (magmentesen)
  • 3-3 dkg pirított egész mogyoró és mandula
Elkészítése: A mandulát és a mogyorót 170 fokos sütőben pár percig pirítjuk. Amikor a mogyoró héja kezd repedezni, akkor már megfelelő. Ledörzsöljük a héját, a mandulát pedig egyben hagyjuk és kihűtjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a narancshéjat, és a chilit. Ne kevergessük sokat.
Egy tálcára terítünk egy nagyobb sütőpapírt vagy szilikon sütőlapot. A csokoládés masszából tíz teáskanálnyi adagot ráteszünk, majd kanállal szétlapítjuk (kb. 3-4 cm átmérőjű korongokat kapjunk). A tetejére helyezzük a mogyorót és a mandulát. Ezt követően hűvös helyen hagyjuk megdermedni.


(Paleolit Szakácskönyv)


A figyelmetekbe ajánljuk