fortnite

A Disney 4 milliárdért vásárolta meg a Star Wars jogait. A Fortnite-ért finoman szólva is sokkal jobban a zsebébe kéne nyúlnia.


A Fortnite sikere töretlen, ennek köszönhetően pedig egyre több befektető akar részesülni a sikerhez. Úgyhogy a játékot fejlesztő Epic újabb 1 milliárdos befektetést szerzett, aminek hála a cég értéke 28,7 milliárd. Összehasonlításként a Star Wars jogait a Disney 4 milliárdért szerezte meg, szóval a Fortnite ennek sokszorosát érné.

Ez az érték persze nem egy állandó fix szám és nem is egy konkrét összeg. Leginkább az határozza meg, hogy egy cégnek mekkora a növekedési potenciálja, a Fortnite-tól pedig azt várják, hogy még a mostaninál is sokkal nagyobb bevételeket generál majd az invesztálóknak.

Ennek két oka is van. Egyrészt a Fortnite nem csak egy franchise, hanem picit az összes, hisz számtalan más franchise karaktereivel is játszhatunk, emiatt nagyon értékes. Emellett az Epic azt tervezi, hogy kibővíti a jövőben szolgáltatását, hogy a játék technológiája ne korlátozódjon csak azokra, akik szeretnek videójátékozni. Erre példa a Fortnite-ban történt virtuális koncertek.

A terv az, hogy YouTube-ot, Twitter, Facebookot, telefonhívásokat, mindent a Fortnite-hoz hasonló felületen tudjunk kezelni. Ebből kifolyólag pedig nagyon sok új fogyasztót remélnek, ami nagyon sok megtérülő befektetéssel kecsegtet. Persze ha bármikor csökkenni kezd az érdeklődés és valaki későn száll ki, elkezdhet rohamosan csökkeni az értéke és pénzt is lehet veszíteni rajta. De egyelőre még távol áll a jelenlegi számok mellett az, hogy bármikor ráunnának az emberek.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk