Ezekkel az apró trükkökkel sokkal környezettudatosabb lehetsz!
Fagyasztó!
Ha gyanítod, hogy valamit nem fogsz felhasználni néhány napon belül, fagyaszd le. Szinte mindent le lehet fagyasztani – még a tejet (használd fel sütéshez) és a sajtot is (előbb aprítsd fel).
Jenna Helwig, a Bare Minimum Dinners szerzője különösen szereti lefagyasztani a gyümölcsöket, mielőtt megromlanának:
A barna banánt meghámozom, darabokra töröm, majd lefagyasztom, hogy később banánkenyérbe, turmixba vagy egy házi fagylalthoz fehasználhassam.
Ismerd meg a szokásaidat
Valószínűleg vannak bizonyos élelmiszerek, amelyeket többször is kidobsz. Figyelj arra, hogy mi kerül a szemétbe, és ez alapján vásárolj az élelmiszerboltban. Talán legközelebb kisebb dobozos tejfölt vegyél, vagy kisebb zacskó salátát. De semmiképp ne legyen bűntudatod – mindannyian vettünk már olyan alapanyagokat, amelyeket végül nem használtunk fel –, de ha felismered és megváltoztatod az élelmiszerpazarlással kapcsolatos gyengeségeidet, az segíthet a jövőben.
Sorrend
A maradékok és különösen a romlandó termékek nagyobb valószínűséggel mennek veszendőbe, ha más élelmiszerek mögé kerülnek. Sophie Egan, a fenntartható élelmiszerekkel foglalkozó szakértő a How to be a Conscious Eatercímű könyvében azt javasolja, hogy hozzunk létre egy külön először használjuk fel részt a hűtőszekrényben. Így a párod vagy a gyerekeid mindig tudni fogják, hogy mit kell először megfőzni vagy megenni.
A maradék nem ellenség
Néhány ember számára a maradék egyszerűen visszataszító. Azonban, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódodat az újbóli étkezésről, próbáld meg feldobni a maradék ételeket. Változtasd meg a textúrát és az ízvilágot!