A Polaroid felemelkedése és 9 cool dolog az interneten

Ismét összegyűjtöttük az internet legizgalmasabb videóit és fotóit az előző hétről. Ezekből megtudhattuk, hogy a világ legsikeresebb szupermodelljei hogyan küzdöttek meg a világjárvány okozta karanténhelyzettel, hogyan vált ismét népszerűvé a Polaroid, illetve, hogy Korzikán tehéninvázió vette kezdetét.1. Modellek és a járvány

A világ legtöbb szakmájához hasonlóan a divatvilág dolgozóinak is teljesen átalakult az élete az eltelt időszakban. Igaz ez a szupermodellekre is, akikről most a Vogue forgatott egy videót, melyben a legnagyobb nevek fejtik ki, miben változott meg a kifutók világa – és úgy általában a mindennapjaik. Ariel Nicholson például így fogalmazott:

Most minden egy kicsit emberibbnek és valóságosabbnak tűnik.

A videóban feltűnik még Bella Hadid, Precious Lee, Soo Joo Park, Kaia Gerber és Anok Yai is.

2.  A Polaroid bukása és felemelkedése

A Polaroid igazi fotóipari óriás volt, egy időben a piac kétharmadát uralta az Egyesült Államokban. A digitális fényképezőgépek térhódításával azonban a cég egyre kiszolgáltatottabbá vált, és 2008-ban kénytelen volt leállítani a gyártást. A vállalat viszont az Impossible Projectnek köszönhetően újra életre kelt, mivel a Polaroid technológiáját átültették a digitális világba.

3. Spencer

Ahogy arról korábban már mi is többször beszámoltunk, a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatják be a Diana walesi hercegné életéről szóló Spencer című filmet, melynek főszereplője Kristen Stewart lesz. A mozihoz eddig csak képeket kaptunk kedvcsinálóként, most viszont megérkezett az első előzetes is.

4. Nyár a télben?

Az 1959-es Miss Hesse, Marion Liebig melegen tartja magát egy infravörös lámpa mesterséges napsütése alatt egy havas parkban Wiesbadenben, Németországban, 1960. január 18-án. A közelben álló, reszkető járókelőt nem sikerült azonosítani. A közeli sportáru vásáron bemutatott lámpa palackozott gázzal működik.

5. Mit érdemes Magyarországon ennie egy külföldinek?

A Wolters World a világ egyik legnépszerűbb turizmussal foglalkozó Youtube-csatornája: jelenleg 785 ezer feliratkozója van, tartalmainak megtekintése pedig a 180 milliót is átlépte már. A kamera előtt álló Wolters többször készített már videókat hazánkról: volt, hogy bemutatta Budapest legszebb részeit, a legszebb vidéki városokat, most pedig a gasztronómia van nála soron. Egyik legfrissebb videójában ugyanis a magyar konyha legfantasztikusabb fogásairól mesél nézőinek.

6. A korzikai tehéninvázió

A tehenek nem tartoznak a legkifinomultabb állatok közé: nagyok, hangosak, és rengeteg helyet foglalnak. Ebből fakadóan, csak idő kérdése volt, hogy mikor hoznak pusztulást a világ különböző pontjain. Úgy tűnik, az ember és tehén harcában Korzika esett el először, a szigeten ugyanis jelenleg több mint 15 ezer szarvasmarha él mindenféle felügyelet nélkül.

7. Hogyan tudunk nagyjából bármit kimutatni?

A tudósok pár évvel ezelőtt egy olyan állatot próbáltak megfigyelni egy montanai erdőben, melyről köztudott, hogy tökéletesen álcázza magát, ennek pedig meg is lett az eredménye: a kameracsapdák nem szolgáltak egyértelmű bizonyítékkal, a szakértők pedig nem tudták egyértelműen azonosítani a nyomokat. Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy az elmúlt évtizedekben a kutatók egy olyan módszer kifejlesztésén dolgoztak, amellyel még a legfurfangosabb álcázómesterek is könnyedén megtalálhatóak. De vajon hogyan működik ez a módszer? És mi szükségünk van erre?

8. A törpe bohóc

Ezen az 1958-ban készült, már-már legendás felvételen Jimmy Armstrongot – vagy ahogy a legtöbben ismerték – a törpe bohócot láthatjuk. A képet Bruce Davidson készítette Cirkusz című fotósorozatába. A művész így emlékezett vissza a fotó főszereplőjére:

Egyedül állt a sátor előtt, és cigarettázott, elgondolkodva állt ott, belső gondolatainak magányában.

9. Online „péktanfolyam"

Elő a sodrófákkal! A fenti videóval és Peter Endriss segítségével megtanulhatjuk, hogy miképp kell szakszerűen bánni és formázni (majdnem) mindenféle kenyér tésztát.

10. A tengerek unikornisa

Amikor megszületnek, a narváloknak két hosszúkás szemfoguk van a felső állkapcsukba ágyazva. Ezután jellemzően a bal oldali fog elkezd kiállni a bőrből, majd – bal oldali irányt tartva – spirálban növekszik. Az agyar a bálna egész életében tovább nő, és elérheti akár a három méter hosszúságot is, súlyra pedig a kilenc kilót. A fenti fotókon egy narvál család délutánját láthatjuk.

A figyelmetekbe ajánljuk