2022-ben kezdik forgatni Az éhezők viadala-trilógia előzményfilmjét

2022-ben kezdik forgatni Az éhezők viadala-trilógia előzményfilmjét

Új szeletét ismerhetik meg a nézők Az éhezők viadala-filmsorozatnak. A trilógia főgonoszának, Coriolanus Snow fiatalkorába kapunk betekintést a pár év múlva bemutatandó moziban.


Az éhezők viadala filmek alapjául szolgáló könyvek írónője, Suzanne Collins tavaly megjelentette a trilógia előzménytörténetét, The Ballad of Songbirds and Snakes címmel. A Lionsgate nevű óriás filmstúdió nem bízta a dolgot a véletlenre, már a könyv premierje előtt megvette a filmes jogokat, amivel - az eredeti trilógia anyagi sikereit látva - nem valószínű, hogy mellé lőtt.

A sztori szerint az egykor nagy befolyással bíró Snow család ifjú sarjának, Coriolanusnak komoly kihívással kell szembenéznie, mivel az alig 18 éves fiúnak azon múlik a jövője, hogy mentorként sikerül-e eljuttatnia a 12. körzet esélytelen női versenyzőjét a győzelemig. Az épphogy nagykorúvá érett Coriolanus komoly dilemma előtt áll: a szabályok szerint versenyezzen, vagy hajlandó legyen bármire a győzelem érdekében?

A könyv megjelenése óta eltelt időszakban sajnos nem a forgatásé, hanem a koronavírusé volt a főszerep, így a premier dátumát mindeddig homály fedte.

A pontos dátum ugyan még mindig nincs meg, de a Lionsgate egyik vezetője, Joe Drake bejelentése szerint 2022-ben indulnak meg a forgatási munkák, így 2023 végén vagy 2024 elején jelenik meg az új film.

A könyv trilógia négy filmjéből hármat rendező Francis Lawrence foglal helyet a rendezői székben, míg a forgatókönyvért az Oscar-díjas Michael Arndt felel.

A figyelmetekbe ajánljuk