Pezsgős vacsora a „titkos” budapesti kertben, ahol mindig nyár van
Pavilon Restaurant & Bar

Pezsgős vacsora a „titkos” budapesti kertben, ahol mindig nyár van

Van egy tippünk arra az esetre, ha szeretnénk egy jót vacsorázni, koccintani a szeretteinkkel és úgy ücsörögni a sötét égbolt alatt, hogy a tél ellenére sem fázunk.


Hova menjünk, ha olyan pizzát ennénk Budapesten, amelyről az olaszországi nyaralásaink jutnak eszünkbe? És amikor egy három Michelin-csillagos séf nemzetközi fogásaira vágyunk? Vagy akkor, ha a téli hidegben egy zöldellő kertben szeretnénk vacsorázni? Mindhárom kérdésre ugyanaz a válasz.

Egy Dorottya utcai épületegyüttes, ami az egykori Mahart-székház, Münnich-ház és a Weber-ház összevonásával és újragondolásával, Dorothea Hotel néven kapott új funkciókat – nem csupán mint ötcsillagos szálloda, hanem mint a főváros közkedvelt gasztronómiai desztinációja. Itt található ugyanis az olasz Alelí,a kreatívBiBo, valamint a farm-to-table koncepciójúPavilon Restaurant & Baris – mely utóbbi igazi rejtett kincsnek számít a magával ragadó hangulatának köszönhetően.

Dorottya kertje

Pavilon Restaurant & Bar

A Pavilon Restaurant & Bar ugyanis a lobbyn túl, egy lépcsőn és lifttel is megközelíthető fedett belső kertben található, mely „a legmagyarabb Habsburgként” emlegetett József nádor és felesége, Mária Dorottya württembergi hercegnő botanikai rajongása előtt tiszteleg. A magasba nyúló Zsolnay kerámiafal, méretes fák, zöldellő növények, látványkonyha, kényelmes kanapé, hangulatos asztalok, csábító bárpult: minden adott egy kellemes ebédhez, vacsorához vagy koktélozáshoz. Ráadásul az étterem filozófiájával is könnyű szimpatizálni, hiszen szezonális alapanyagokra és a helyi termelőkkel való együttműködésre épül, miközben a magyar konyha hagyományait is kreatívan ötvözi a nemzetközi kulinária modern jegyeivel.

Mindig jó ötlet

Pavilon Restaurant & Bar

Az étterem à la carte kínálatán túl különösen érdemes benevezni a Sparkling Hourvacsorájára, mely három fogást, illetve egy pohár pezsgőt (vagy házi alkoholmentes italt) foglal magába, és minden este elérhető, mégpedig meglehetősen barátságos áron, 11 990 forintért. Előételt, főételt és desszertet is két-két opció közül választhatunk, melyeket a Pavilon séfjei által gondosan megkreált menüről szelektálnak a farm-to-table konyha legjavát nyújtva, friss, szezonális alapanyagokból. Legyen szó baráti találkozótól, családi összejövetelről vagy romantikus randevúról, egy pezsgős vacsora mindig jó ötlet.

Tartalmas beszélgetésekhez

Pavilon Restaurant & Bar

Ha pedig ebédidőben érkeznénk, kétféle business menüt is választhatunk – két- (7 500 Ft) és háromfogásos (10 000 Ft) opcióval, hetente változó kínálattal. Az üzleti ebéd célja, hogy a gyors és kényelmes étkezés mellett valódi kulináris élményt nyújtson, mindezt egy elegáns, mégis nyugodt környezetben, amely segíti a produktív munkát és az inspiráló beszélgetéseket.

A figyelmetekbe ajánljuk