Virágzó kreativitás: megnyitott Dani García új étterme, a BiBo Budapest
BiBo Budapest

Virágzó kreativitás: megnyitott Dani García új étterme, a BiBo Budapest

Az Alelí májusi nyitását követően a három Michelin-csillagos sztárséf, Dani García visszatért Budapestre, hogy Madrid, London és Doha után a magyar fővárosban hozza létre a kreatív és játékos koncepciójáról híres BiBo nevű étteremmárkájának legújabb egységét. A BiBo Budapest a Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes legfelső emeletén nyílt meg december 7-én.


Kacsamáj, aki cseresznye akart lenni

BiBo Budapest

A BiBo Budapest rooftop bár és étterem Dani García séf nemzetközi étteremkoncepciójának legújabb egysége a magyar fővárosban. Köszönhetően a világszinten egyedülálló lokációnak, valamint a magával ragadó belsőépítészeti és különleges gasztronómiai koncepciónak, a budapesti rooftop bár és étterem a BiBo brand filozófiájának legjavát testesíti meg.

Gulyás croquette és sárga corvina ceviche

BiBo Budapest

A BiBo Budapest különlegessége, hogy a világhírű BiBo signature fogások és a séf utazásai során kóstolt nemzetközi ízek mellett az étterem étlapja hűen tükrözi Dani García kíváncsiságát a lokális gasztronómiai hagyományok iránt. Így olyan magyar ihletésű ételek is megjelennek rajta, mint a Kolbász Brioche® chipotle paprikával és fürjtojással, a Gulyás croquette, vagy a Spicces galuska Patrícius Tokaji Aszú krémmel. A desszertlap sztárja pedig a Budapest Moon, amely tükrözi az étterem által nyújtott álomszerű utazást.

BiBo Budapest

A BiBo Budapest belsőépítészeti koncepciója visszatérés a gasztronómiai világmárka filozófiájának alapjaihoz: a BiBo hazaérkezik Budapesten. Az Apáczai Csere János utcai bejáraton keresztül Dani García álmába léphetünk. A hetedik emeleten egy a budai panoráma fényeiben fürdőző tükörvilágba érkezünk, ahonnan a vendégtérbe egy hazai manufaktúra által egyedileg készített terazzo ösvény vezet – az apró kövek, mint elszórt magok szárba szökkennek és az indusztriális mennyezetről vadmadarak és szürreális üvegbuborékok társaságában erejük teljében lévő virágok formájában hullanak alá, amelyek egyedileg az étterembe tervezett spanyol kézműves termékek.

„Budapest egy gyönyörű város, akik itt élnek, igazán szerencsések. Szeretek ide visszajönni. A BiBo egy játékos verziója a vivo szónak, ami spanyolul annyit tesz: igazán élni. Minden BiBo étterem egyedi, de Budapesten a tér eleganciája és a látványos panoráma teszi világszinten különlegessé” – mondta az étterem nyitását megelőzően Dani García.

A BiBo Budapest megnyitása nem csupán egy újabb mérföldkő Dani García pályafutásában, hanem Budapest gasztronómiai életének is különleges pillanata: az ízek és a látvány találkozása felejthetetlen élményt kínál az éttermet választó vendégeknek – legyen szó üzleti ebédről, baráti vacsoráról, vagy szilveszteri foglalásról.

A figyelmetekbe ajánljuk