dolce&gabanna

A Dolce & Gabbana nem használ több állatszőrmét, de a szőrmemesterekkel még együttműködik

Az olasz luxus divatház hétfőn a Humane Society International állatvédő egyesülettel közösen kiadott közleményében kijelentette: az idei évtől leállítja a szőrme használatát összes kollekciójában.

Az egész divatrendszernek jelentős társadalmi felelősségvállalási szerepe van, amelyet elő kell mozdítani és ösztönözni kell

– mondta Fedele Usai, a Dolce & Gabbana kommunikációs és marketing munkatársa.

A márka áttér az ökoszőrme ruhák és kiegészítők gyártására, miközben továbbra is együttműködik a szőrmemesterekkel a munkahelyek és a szakértelem megőrzése érdekében, írja az IN a Reuters cikke alapján.

A cikkből kiderül: a fiatalabb, az etikai és környezetvédelmi kérdésekre egyre érzékenyebb vásárlók megszólítása érdekében számos márka kötelezte már el magát az állati prémek betiltása mellett, köztük az Armani, a Kering, a Prada, a Valentino, a Versace, a Moncler és a Yoox Net-a-Porter luxus e-kereskedelmi platform.

Eljött az idő. A világ megváltozott, ügyfeleinkkel egyetemben a luxusnak alkalmazkodnia kell ehhez. Az állatjólét kapcsán cégcsoportunk mindig bizonyította, hogy hajlandó javítani a saját ellátási láncán és a luxuságazaton belüli általános gyakorlatokon is

nyilatkozta korábban a Gucci, az Yves Saint Laurent, az Alexander McQueen és a Balenciaga mögött álló Kering divatluxuskonglomerátum vezérigazgatója és elnöke, François-Henri Pinault.

A Kering divatházon belül a Gucci volt az első márka még 2017-ben, amely elkötelezte magát amellett, hogy kivonja a szőrmét a darabjaiból, kiemelve a társadalmi felelősséget, mint a márka egyik alapvető értékét. Mások, köztük a Balenciaga, az Alexander McQueen és a Bottega Veneta is követte aztán a példájukat.

Ez a következő lépés a szőrmegyártás végleges megszüntetésére a vállalaton belül csak két évvel azután következett be, hogy a Kering közzétett egy állatjóléti szabványt, amelynek célja, hogy „ellenőrizze az állatok emberséges bánásmódját a csoport ellátási láncaiban", beleértve a szarvasmarhák, borjak, juhok és kecskék kezelésével kapcsolatos követelményeket egész életük során."

(IN)


A figyelmetekbe ajánljuk