Szicíliai tradíciók
A Dolce&Gabbana divatház nevével fémjelzett 2019-es rozé a Szicíliában gyakori nerello mascalese és nocera szőlőből készült, amelyet részben az Etna lejtőin termesztettek. A Donnafugata jellemzése szerint a szomjoltó bor jázmin, vad eper, őszibarack és bergamott ízjegyekkel bír, amelyet remekül kiegészít a nerello mascalese ásványossága. A palack címkéjét a Dolce&Gabbana jegyzi, a dizájn alapjául a Szicíliában megszokott geometriai minták és a szamár vontatta tradicionális szekerek szolgálnak.
A Dolce & Gabbana dizájn máshol is fellelhető
A bor a Dolce&Gabbana weboldalán debütált, akik nem először tekintenek ki a textilek világa mögül, hiszen korábban már együttműködtek a konyhai gépek gyártójával, a Smeggel is.
Divatos palackok
A dizájner rozé sem egyedi megoldás, a provanszi Château Sainte Roseline szintén egy 2019-es rozéhoz terveztetett magának divatos külsőt: a limitált szériában kapható bornál Christian Lacroix (Dior) volt a közreműködő fél.