Miután a márkát nemrég nyíltan támadták azért, mert kizárólag fehérbőrű modelleket küldött kifutóra, a kreatív csapat egy ghánai festőt választott a 2021-es tavaszi/nyári kollekció arcának.


Kim Jones, a divatház férfi vonalának művészeti igazgatója elmondta, ez nem reakció a támadásokra, már decemberben eldőlt, hogy ez lesz a koncepció.

„Szerintem a tervezők egyik legfontosabb dolga, hogy a kreációk reflektáljanak a napjainkban jelen levő aktualitásokra, például társadalmi problémákra. A sokszínűség számomra teljesen természetes dolog, a világ sokrétűségét tükrözi" – nyilatkozta.

A kollekció a Portrait of an Artist címet kapta és egy kétrészes prezentáció keretén belül mutatták be. Készült egy videó londoni és ghánai helyszínnel – egészen pontosan Amoako Boafo stúdiójában –, és egy divatbemutatót idéző kisfilm, amihez Max Richter szolgáltatta a zenei aláfestést.

Boafo – aki nagyméretű, színes olajfestményeket készít és ezt a filmben is bemutatja–, elmondta, hogy ő maga is szereti a divatot és izgalmasnak találja a művészet és a stílus találkozását. „Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy tud egy kollekció reflektálni a művészetemre."

A kollekcióban egyébként hasonló színeket találunk, mint a művész festményein: neonsárga, rózsaszín, pasztell zöld, barnás és kékes árnyalatú anyagok tűnnek fel. A modellek bőrből és vastag szövetből készült rövidnadrágokat viselnek, hozzá színes, kötött pulóvereket, garbókat és mintás ingeket álmodtak meg a tervezők.

Forrás: The Guardian

Szerző: Fülöp Luca

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk