A Disney kiszállt üzletileg a Super RTL mögül

Ez egy trend része, szép lassan kifarolnak a klasszikus kábelcsatornák mögül, hogy a streamingre fókuszáljanak.


Az RTL cégcsoport a német csatornájának, a Super RTL-nek a felét eddig a Disney birtokolta, de most úgy döntött, hogy megválik 50%-ától. Az RTL Klubot is birtokló német cégcsoport megvásárolja ezt a Disney-től, megszerezve a 100%-os jogát a csatornának, a tranzakció pedig végbe is megy, amint a német és osztrák hatóságok elfogadják, számol be róla a Deadline.

A Super RTL főleg családbarát szórakozást nyújt, ott sugározzák Németországban például a Dr. House-t vagy A stúdiót. A lépés egyébként egy nagyobb trend része. Tavaly a cég felszámolta gyerekcsatornáinak brit ágát. Eközben pedig minden eddiginél több erőforrást öl streamingbe.

Úgy tűnik, a Disney szerint a klasszikus kábeltévének befellegzik szép lassan és a streamingé a tévézés jövője. Keményen invesztáltak is a Disney+-ba, ami Star Wars- és Marvel-sorozatokkal próbálja leggyőzni riválisait a streamingháborúban, amiben jelenleg azért van csak hátrányban, mert sok országban még mindig nem elérhető a viszonylag friss, tavaly indult szolgáltatás.


A figyelmetekbe ajánljuk