Élethű robotdelfin válthatja fel egy nap a delfináriumokban és egyéb tematikus parkokban tartott állatokat. A fejlesztés egy amerikai vállalat 26 millió dolláros (több mint 8 milliárd forint – a szerk.) befektetésének köszönhető.


Az Edge Innovations cég robotfejlesztéssel és speciális effektekkel foglalkozó kaliforniai részlegén kifejlesztett robotdelfin 250 kilogrammos, 2,5 méter hosszú és „bőre" orvosi tisztaságú szilikonból készült – derül ki az MTI beszámolójából.

A vállalat reményei szerint a robotállatok egyszer akár még a hollywoodi produkciókban is felválthatják élő társaikat, de terveik között van az is, hogy az emberek egyszer majd robotcápákkal vagy a több millió évvel ezelőtti jura időszakban élt hüllőkkel úszkáljanak együtt.

Bár mostanra csaknem 20 európai országban tiltották be vagy korlátozták a vadállatok szerepeltetését a cirkuszokban, az Edge Innovations alapító-vezérigazgatója, Walt Conti szerint világszerte jelenleg még most is mintegy háromezer delfint tartanak fogságban.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk