
Bár a pizza a világ egyik legközkedveltebb étele, otthoni elkészítésétől sokan megrettenünk – mondván, túl nagy kihívás egy igazán roppanós, mégis puha pizzatésztát összehoznunk. Az alábbi recept éppen ebben kíván segítséget nyújtani. Mutatjuk is, mit kell tenned egy tökéletes pizzatésztához.
szeptember 02., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Akár 3 óra alatt is könnyedén összedobhatjuk a legjobb…
Hamu és Gyémánt

Sokszor nem is indulhatna jobban a napunk, mint egy kiadós, laktató reggelivel – és ez az első ránézésre kicsit szokatlan, valójában viszont mennyei pizza pontosan ezt kínálja.
augusztus 14., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A tökéletes fúziós napindító: angol reggeli pizzára sütve…
Hamu és Gyémánt

A fagyasztott pizza gyors és kényelmes megoldás hétköznap estére, de vajon lehet-e belőle valódi itáliai ízélményt varázsolni? A Trader Joe’s nevű amerikai szupermarketlánc saját podcastjében erre ad választ Christian, az olasz pizzakészítő, aki már 1994 óta küld pizzákat a bolthálózatnak…
július 20., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy olasz pizzamester szerint így lesz tökéletes a…
Hamu és Gyémánt

Sokan nem igazán szeretik megenni a pizza szélét, így az gyakran a szemetesben vagy jobb esetben a komposzton végzi. Pedig ennek nem kéne így lennie – van ugyanis egy pofonegyszerű módja annak, hogy új életet adjunk a maradék tésztának. Mutatjuk a pizzaszélből készült zsemlemorzsa elkészítését!
június 19., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ne dobd ki a megmaradt pizzaszéleket, inkább használd fel…
Hamu és Gyémánt

Ki ne vágyna arra, hogy otthon is olyan tökéletes pizzát süssön, mint amilyet nívós éttermek kínálnak? Ennek nincs is akadálya, ha pár fontos lépést betartunk.
május 26., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 egyszerű tipp, ha otthon is éttermi minőségű pizzát…
Hamu és Gyémánt

A Taste Atlas gasztronómiai magazin – ami elsősorban a különböző nemzetek konyháit vizsgálja – rendszeresen figyelemmel kíséri az olvasói véleményeket, melyek a legjobb ételeket helyezik fókuszba. A kutatómunka eredménye általában egy nagy volumenű, a világ minden táját magában foglaló rangsor…
május 05., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ismét csak egy magyar fogásnak sikerült bekerülnie a világ…
Hamu és Gyémánt

Mai világunkban minden eddiginél gyakoribb az ételérzékenység és -allergia; vannak, akik szigorú szabályokkal teli diétát követnek annak érdekében, hogy megóvják testüket a betegségtől, de vannak, akik elvből vagy egészségtudatosság miatt kerülnek bizonyos összetevőket. Bármelyik opció is álljon…
április 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 budapesti pizzéria, ami a gluténérzékenyeknek is kedvez
Hamu és Gyémánt

Abban talán mindenki egyetért, hogy a legjobb pizza az, amelyik frissen a kemencéből érkezik. Mégis sokszor fordul elő, hogy a hűtőbe tett maradékot próbáljuk megmenteni. Elővesszük és csak bízunk abban, hogy az újramelegítés legalább egy kicsit hasonló formát eredményez, mint az eredeti. Persze ez…
március 23., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ha így melegítjük, a kihűlt pizza olyan lesz, mintha épp a…
Hamu és Gyémánt

Rendkívül kevesen lehetnek a világon, akik nem szeretik a pizzát. Ez persze azért is alakulhatott így, mert se szeri, se száma annak, hányféle pizzából válogathatunk. Vannak, akik a nápolyi vagy római típust kedvelik, de egyre többen szeretnek bele a chicagói deep dish-be is. A Time Out most…
március 10., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Senkit nem fog meglepni, hol kapjuk a világ legjobb pizzáját
Hamu és Gyémánt

Sokak fejében a pizza alapja minden esetben paradicsomos, és csak kevesen tudják, hogy fehér szósszal is készülhet az olaszok kedvenc étele. Nem egy új őrületről van szó, hiszen ez is egyfajta klasszikus a pizzára tehető szószok között. Most a Bon appetit megírta, hogyan is készül.
március 01., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ha már unod a paradicsomosat: így készül az olaszok fehér…
Hamu és Gyémánt

Ha létezik tradicionális olasz étel, akkor a pizza mindenképpen az. Ennek ellenére – ahogy arról mi is beszámoltunk – a tavalyi év legjobb pizzáját mégsem Olaszországban, hanem New Yorkban készítették. Most pedig egy hazai sikernek lehetünk szemtanúi, ugyanis a Pizza Europa League versenyében a…
január 19., 2025 ● Turi Dániel
Hihetetlen siker: egy magyar pizza lett Európa legjobbja!
Turi Dániel

Egy kelet-angliai pizzéria szokatlanul drága, 100 fontos – több mint 43 ezer forintos – árcédulával látta el ananászt tartalmazó hawaii pizzáját. A nem mindennapi intézkedéstől azt remélik, hogy mindenki elriad még az ötlettől is, hogy a trópusi gyümölcsre pizzafeltétként gondoljon.
január 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Horroráron árulja az ananászos pizzát egy angol étterem…
Hamu és Gyémánt