
Aki egyszer ellátogatott az Universal Studios Harry Potter varázslóvilágába, pontosan tudja, hogy az élmény nem ér véget a varázspálcák vagy a hullámvasutak kipróbálásával. A kulináris élmények is magával ragadóak, ezek közül pedig a rajongók egyik nagy kedvence a vajsör. Bár a stúdió nem árulta el…
október 05., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Harry Potter-rajongóknak kötelező! Így készül az igazi…
Hamu és Gyémánt

A bubble tea négy évtized alatt a tajvani teaházak különlegességéből globális jelenséggé vált: az ital mögött ma már egy több milliárd dolláros iparág áll, amelynek zászlóshajói Kínából indulva tervezik meghódítani a világot. Miközben Budapesten is tucatnyi kisebb-nagyobb bobabár működik, a Mixue…
szeptember 21., 2025 ● Gerlei Dávid
A tajvani finomság, ami lassan az egész világot meghódítja:
Gerlei Dávid

Minden országnak megvannak a maga különös, vagy éppen elképesztő alkoholfogyasztási szokásai, ez alól pedig Magyarország sem kivétel. Ezek a számunkra természetesnek vett hagyományok gyakran meghökkentik a külföldieket, de más népek rituáléival sincs ez másképp. A következő cikkünkben ezekből…
augusztus 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Nem értik ezt a magyar alkoholfogyasztási szokást a…
Hamu és Gyémánt

A nyári hőség, egy hosszú túra, esetleg egy átmulatott este után a legtöbben valami igazán frissítő italra vágynak. Erre a célra kiváló választás lehet az ayran, amely Törökországban már régóta a mindennapok része, nálunk viszont még csak most kezd igazán ismertté válni. Az árát tekintve is…
július 10., 2025 ● Hamu és Gyémánt
200 forintból otthon is összedobhatjuk a nyár egyik…
Hamu és Gyémánt

Indiában nemcsak a hőmérséklet emelkedése jelzi a nyár érkezését, hanem az is, hogy az utcai árusok milyen hűsítőket kezdenek kínálni. Aki járt már ott forró nyári hónapokban, tudja: egy pohár jeges nimbu szóda nélkül nehéz túlélni a hőséget. Lime-lé, szirup, fekete só, indiai fűszerkeverék és…
július 09., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Így készül az indiaiak nyári hűsítője, a nimbu szóda…
Hamu és Gyémánt

Régen szinte az összes falusi háztartásban sorakoztak a kamrák polcain a házi készítésű bodza-, málna- vagy épp rózsaszörpös üvegek. Ez utóbbit ma már csak nagyon kevés helyen találjuk meg, pedig a legfinomabb otthon elkészíthető különlegességnek számított. Mutatjuk az eredeti receptet!
május 20., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ma már alig ismerik, pedig régen szinte minden falusi…
Hamu és Gyémánt

Ahogy egyre szebb az idő és egye közeleg a nyár, úgy jön meg a kedvünk a különböző nyári italokhoz és egyaránt kísérletezünk az alkoholos és mentes üdítőkkel. Most egy olyan különleges frissítő ital receptjét hoztuk el, ami igazi arany középút a kettő között: a radler nevű ital olyan kis mennyiségű…

Ahány ország, annyi kávészokás – a világ kávékultúrája lenyűgöző változatosságot mutat. Van, ahol sűrű és fűszeres, máshol tejhabbal bolondítják, de olyan térség is akad, ahol citrommal és jéggel isszák: a mazagran pont ilyen különlegesség.
május 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Az autentikus, citromos algír jegeskávé – készítsd el…
Hamu és Gyémánt

Tíz éve él együtt az Aria Hotelben közel ötven zenei alkotó szelleme. Világuk megelevenedett a szobák belsőépítészetében, a házban fellépő és megszálló világhírű zenészek előadásában, a szálloda zeneigazgatójának és híres kurátorainak munkájában. A zenei legendákkal most a hotel tetején működő High…
május 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Kottából kevert koktélok – Új signature koktélmenü a High…
Hamu és Gyémánt

Hiába drágul a kávé és lesz egyre nehezebb hozzájutni, a kávézási szokásaink talán még soha nem voltak olyan színesek, mint napjainkban. Itt van például rögtön a szezámmagból készült krémes massza, vagyis a tahini, ami ugyan nagyon régóta népszerű a közel-keleti konyhában, egy viszonylag friss…
április 19., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sós tahini latte
Hamu és Gyémánt

A húsvét kiváló alkalom arra, hogy Európa más, közeli városaiba ellátogassunk, hiszen az ünnep és a hangulatos piacok számos város történelmi tereit átalakítják. Minden húsvéti piac a megújulás, a kézművesség és az európai örökség ünnepe. Ha azt szeretnénk, hogy a húsvét idén még színesebb program…
április 15., 2025 ● Hamu és Gyémánt
4 európai húsvéti vásár, ha hétvégén kicsit kiruccannátok
Hamu és Gyémánt

Mai egészségtudatos világunkban egyre többen cserélik le az ultrafeldolgozott cukrot egyéb édesítőkre, így már szinte minden háztartásban találunk alternatív édesítőszereket. Ezeket általában bűntudat nélkül fogyasztjuk, hiszen az a közhiedelem, hogy nem ártunk velük az egészségünknek. Van azonban…
április 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A mesterséges édesítőszerektől csak éhesebbnek érezzük…
Hamu és Gyémánt