
Franciaországban tanult, majd hat évig Spanyolországban dolgozott – ebből hármat az egyik legjobb helyi séf, a 6 Michelin-csillagos Jordi Cruz mellett – Katona Dániel, a FELIX Kitchen&Bar új executive séfje, aki elegáns francia menüt álmodott a budai étterembe egy kis spanyol hatással.
február 18., 2022 ● Hamu és Gyémánt
6 Michelin-csillagos séf mellől érkezett a FELIX új…
Hamu és Gyémánt

A só már nem csak a margarita koktélokhoz illik. Egy kis csipet só nagyban hozzájárul ahhoz, hogy "„lekerekítse" az italok durvább vonásait, de meglepő módon a trükk nincs régóta elterjedve.

Egy koktél elszűrcsölése remek módja lehet annak, hogy egy hosszú, nehéz munkanap után kikapcsolódj, de ha figyelsz a súlyodra és számolod a kalóriákat, problémás lehet olyan kalóriaszegény italokat találni, amelyek illeszkednek az étrendedbe. De mi megpróbáltunk most néhányat összegyűjteni!
február 16., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Négy alacsony kalóriatartalmú koktél, amit akár diéta…
Hamu és Gyémánt

A társas, közösségi sörfogyasztás 7000 évvel ezelőtti nyomára bukkantak Izraelben, a Jordán folyó völgyében lévő Tel Caf nevű régészeti lelőhelyen.

Mi történik, ha ötvözünk egy kortárs művészeti galériát és egy éttermet? Az étkezések olyan élménnyé válnak, melyek minden érzékszervre hatással vannak. Ilyen hely lett a megújult FELIX.
február 15., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Az étterem, ahol a gulyáslevesfagyi és a művészet…
Hamu és Gyémánt

Mindannyiunk életében akad legalább egy olyan említésre méltó történet, amely az alkoholhoz fűződik. A történelem központi alakjaival sincs ez másként: az ital több alkalommal befolyásolta a történelmet, mint azt hinnénk. A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában ezek közül elevenítünk fel…
február 15., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Egy kupica történelem – Humphrey Bogart esete az itallal
Hamu és Gyémánt