
Legyen szó mocktailról, vagy egy elegánsabb koktélról, idén karácsonykor semmiképp se hagyjukl le a menüről a parti italokat, sokat dobhatnak ugyanis az ünnepi hangulaton. Ráadásul nem is kell a klasszikusoknál maradnunk, választhatjuk például az internet egyik legújabb szenzációját, a…
december 10., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Az egész internetet meghódította ez a különleges…
Hamu és Gyémánt

A Yelp egy vendégvéleményeket összegyűjtő weboldal, amely most arra vállalkozott, hogy előrevetíti a jövő év legnagyobb gasztronómiai durranásait. Lássuk is az alábbi listát, melyben azokat az ital- és ételtrendeket mutatjuk be, amelyek 2024-ben elkápráztathatják az éttermek és bárok vendégeit.
november 25., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Ezek az ital- és ételtrendek uralják majd 2024-et
Hamu és Gyémánt

Az utóbbi időben az élelmiszeriparban egyre népszerűbb gyakorlattá vált a hétköznapi fogyasztási cikkeknek a fenntarthatóság jegyében való újradefiniálása. A németek nemrégiben álltak elő az instant sör ötletével, most az amerikaiak rukkoltak elő a kávébab nélküli kávéval. A kérdés pedig ebben az…

Az ősz beköszöntével sokan vágyunk forró italokra, amelyek felmelegítenek és kényeztetik az érzékeinket. A teák széles választékából nehéz szemezgetni, de természetesen akadnak olyanok, amelyek az évszak jellegzetes ízeivel gazdagítják az italpalettát.

Egy igazi kávérajongónak, aki szenvedélyesen szereti kipróbálni a különböző italokat, szinte kötelező megkóstolnia a vietnámi kávét. A finomsághoz jellemzően Vietnámban termesztett, magas koffeintartalmú kávébabokat használnak, és a kávét erős ízűre főzik egy fém kávészűrő segítségével. Ezt viszont…
október 10., 2023 ● Hamu és Gyémánt
3 összetevőből elkészíthetjük a vietnámiak isteni…
Hamu és Gyémánt

Sokan el sem tudjuk képzelni, hogy napjainkat ne egy csésze kávéval kezdjük. Az viszont, hogy ez a kávé milyen – kotyogós, kapszulás, esetleg instant – már mindenki a saját preferenciái mentén dönti el. Egy viszont biztos: Kopi Luwak nagyon kevés ember poharába kerül, és ráadásul még csak nem is az…
szeptember 30., 2023 ● Hamu és Gyémánt
20 ezer forintba is fájhat egy csésze a legdrágább kávéból…
Hamu és Gyémánt

Érdemes kipróbálni a Hot Toddy nevű forró whisky-koktélt, amely nemcsak isteni, de felmelegít az őszi hónapokban és felveszi a harcot akár még a megfázással is!
szeptember 28., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Melengető ital az őszi hónapokra: forró whiskys koktél
Hamu és Gyémánt

A világ egyik legrangosabb borversenyén, a Berliner Wein Trophyn számtalan díjjal tértek haza a magyar pincészetek: egy tokaji és villányi bor bekerült a világ legjobbjai közé.
szeptember 04., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Óriási magyar siker! Két hazai bor is bekerült a világ…
Hamu és Gyémánt

Napjainkban már nem csak tehéntejjel készül a kávé, hiszen megannyi növényi alapú variáció is elérhető a piacon. A legtöbben pedig azért egészítik ki a fekete italt tejjel, hogy az kiegyensúlyozza és megédesítse a kávé kissé kesernyés ízét. De melyik a legjobb választás egy krémes lattéhoz?
augusztus 29., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Egyre többen fogyasztják ilyen tejjel a kávéjukat
Hamu és Gyémánt

A világ folyamatosan változik, ezzel pedig a legcsekélytelenebbnek tűnő szokásaink is, mint például a kávéfogyasztás. De mi a legújabb a trend?
augusztus 27., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Lassan már mindenki így issza a kávéját – te is szereted?
Hamu és Gyémánt

Ahogy a hőmérséklet emelkedni kezd, az ízlelésünk egy kis átalakuláson megy keresztül. A tél testes vörösborai átadják helyüket a könnyedebb, ropogósabb rozé- és fehérboroknak, amelyeket hűtve és a szabadban a legjobb fogyasztani. De hogyan tarthatjuk kedvenc borainkat hidegen?
augusztus 23., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Ezzel az egyszerű trükkel könnyedén és gyorsan lehűtheted a…
Hamu és Gyémánt