
A japán ősi ital, a szaké sokszor zűrzavar tárgya, részben azért is, mert Európában nem olyan népszerű, így hajlamosak vagyunk a mítoszok vonzásába kerülni. De mik azok a tévhitek, amiket jobb elfelejteni? Listánkból kiderül!

A Fanta, a világ egyik legnépszerűbb üdítőitala, amely könnyen felismerhető élénk színeiről és merész reklámjairól. A márka multikulturálisnak és vidámnak mutatja magát, és a friss, merész ízekkel nyűgözi le a fogyasztókat már hosszú évtizedek óta. De azt gondoltad volna, hogy az első Fantát…
április 20., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Szőke kóla, a nácik kedvence – a Fanta története
Hamu és Gyémánt

Évezredekkel ezelőtt alkották meg, ma már több helyen is kapható, egy szomszédos országban mégis tiltják. Az ital története pedig legalább olyan izgalmas, mint annak különböző változatai.
április 19., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Az ital, amit itthon senki nem kóstolt, pedig népszerűbb…
Hamu és Gyémánt

Ahogy a hőmérséklet emelkedni kezd, az ízlelésünk egy kis átalakuláson megy keresztül. A tél testes vörösborai átadják helyüket a könnyedebb rozé- és fehérboroknak, amelyeket hűtött állapotban és a szabadban a legjobb fogyasztani. De mivel tarthatjuk kedvenc borainkat hidegen? A Food52 listájából…

Amikor egy buli beindításáról van szó, könnyű egyből egy jó koktélra gondolni, de miért ne keverhetnénk inkább egy mókás mocktail-t?
március 24., 2023 ● Kovács Emese
4 könnyen elkészíthető mocktail recept, amit imádni fogsz
Kovács Emese

Tegyük félre a jól bevált kapros, ezersziget és fokhagymás dresszingeket, hiszen ez gines verzió lesz a család új kedvence. A gin martini a 2023-as koktéldivat első számú sztárja lesz – állítja a Food52. Azt azonban sokan nem tudják, hogy az italból pikkpakk remek saláta dresszinget is készíthetünk.

Az ételek és borok párosítására vonatkozó tanácsok némelyike túlságosan szigorú lehet. Az igazság az, hogy nagyjából bármit ehetünk, amit csak akarunk, miközben egy teljesen tetszőleges bort kortyolgatunk. Persze akadnak olyan párosítások, amelyeket érdemes kerülni. És habár nincs kőbe vésett…
március 14., 2023 ● Hamu és Gyémánt
5 aranyszabály, hogy a megfelelő bort válasszuk ki az…
Hamu és Gyémánt

A Ki One, az első olyan single malt, amelyet Dél-Koreában készítenek helyi alapanyagokból, hamarosan pedig öt globális piacon lesz kapható.
március 12., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Piacra dobták a világ első Dél-Koreában készült whiskyjét
Hamu és Gyémánt

A Bloody Mary koktél az egyik legösszetettebb ital, különleges ízvilága miatt pedig az egész a világon rendkívül népszerű. A klasszikus, jelenleg hivatalosként elfogadott Bloody Mary receptjét Fernand Petiot találta ki, magát az italt pedig 1921-ben készítette el először Párizsban. Azt azonban…
március 10., 2023 ● Hamu és Gyémánt
A másnaposság ellenszere: így készül a tökéletes Bloody Mary
Hamu és Gyémánt

Koktéloznál, de bizonytalan vagy benne, hogy maradj a klasszikusoknál, vagy kipróbálj egy új keveréket? Az italszakértők szerint van egy pár tuti befutó, és olyanok is, amelyek nagy valószínűséggel csalódást fognak okozni.
március 10., 2023 ● Kovács Emese
Az 5 legjobb és az 5 legrosszabb koktél az italszakértők…
Kovács Emese

A bor finom, és még szívbarát ital is lehet. Akár a vacsora mellé fogyasztunk egy pohárral, akár csak vendéglátás céljából tartjuk, valószínűleg mindenki elgondolkodott már azon, hogy vajon megromolhat-e a bor. A kérdés pedig teljesen jogos, hiszen, ha egyszer kihúztuk a dugót, érdemes odafigyelni…
február 25., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Ezzel a 3 módszerrel tudod a legkönnyebben megmondani, hogy…
Hamu és Gyémánt
február 23., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Furcsa színben pompázik a Károly koronázására kiadott…
Hamu és Gyémánt