
Ha valami újdonságra vágysz a kora nyári napokon, érdemes lehet a Közel-Kelet ízvilága felé fordulnod, hiszen a régió konyhája pontosan tudja, mi esik jól a melegebb időszakban. A halloumi fatteh például egy igazán frissítő, ugyanakkor tápláló fogás, amelynek többféle változata is létezik…
május 15., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Frissítő, könnyed ebéd a meleg napokra: a halloumi fatteh
Hamu és Gyémánt

Leonardo DiCaprio, Rihanna, Jay-Z, de még maga Barack Obama is rendszeres vendég New York egyik legprominensebb éttermében, a Carbonében – mindez egyetlen embernek, Mario Carbonének köszönhető, aki nemcsak tulajdonosa az étteremnek, de ő maga a főszakács is. És hogy ez a tehetséges, fiatal séf…
március 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A világhírű séf szerint így készül a legjobb húsgolyó -…
Hamu és Gyémánt

A svéd húsgolyókat már bemutattuk, most pedig következzen egy egzotikusabb változata, a Fülöp-szigeteki bola-bola, ami főételként, de akár szendvicsben fogyasztva is megállja a helyét!

Nem túl esztétikus, és nem éppen diétás fogás, mégis az egyik legfinomabb osztrák, német és svájci specialitás a Leberkäse, amit jellemzően friss zsemlében szolgálnak fel.
október 09., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Nem szép, mégis finom: ilyen az osztrákok híres húsos…
Hamu és Gyémánt

Peszketáriánusnak számít az, aki vegetáriánus étrendje mellett halat és tenger gyümölcseit is fogyaszt. Vannak, akik egészségügyi vagy környezetvédelmi okokból választják ezt az étrendet, de sokan döntenek mellette azért, mert etikusabbnak tartják a hagyományos húsevésnél. Cikkünkben bemutatjuk a…
augusztus 31., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Peszketáriánus étrend: tényleg etikusabb, mint a húsevés?
Hamu és Gyémánt

Bár a világ két talán legismertebb street foodja, a döner és a gyros első ránézésre nagyon hasonlónak tűnik, valójában számos különbség van közöttük. Mutatjuk, melyek ezek!

Bár rengetegen szeretjük, a csirkemellnek van egy óriási hibája: viszonylag könnyen kiszárad. Vajon mit lehet tenni, hogy ezt elkerüljük? Elmondjuk!
február 11., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Mindig kiszárítod a csirkemellet? Ez a trükk segíteni fog!
Hamu és Gyémánt

Ha szereted a kreatív és könnyen elkészíthető ételeket, akkor ez a maradékmentő csirkés tésztasaláta garantáltan elnyeri tetszésedet. Pláne akkor, ha rajongsz az ázsiai ízvilágért!
január 30., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Maradékmentő vacsora a hétköznapokra: csirkés tésztasaláta
Hamu és Gyémánt

Egy friss tanulmány azt a tudományosan régóta elfogadott állítást cáfolta meg, miszerint a vadászó-gyüjtögető életmódot folytató őseink étkezései főleg húsból álltak. A kutatás választ ad arra is, mivel magyarázható, hogy nagyrészt növényi alapanyagokból tevődött össze a régi idők étrendje.
január 27., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A zöldségfogyasztás uralta őseink étrendjét egy új kutatás…
Hamu és Gyémánt

Bár a fahéjat gyakran a téli italok és desszertek fűszerének tekintjük, érdemes lehet más ételekhez is felhasználni. Az ünnepi időszakban pedig kevés fűszerrel tehetnénk izgalmasabbá egy vörös húsos ételt, mint a fahéjjal.
december 19., 2023 ● Hamu és Gyémánt
A tökéletes marhapörkölt titka egy nagyon egyszerű fűszer
Hamu és Gyémánt

Hivatalosan is megerősítették a Yellowstone Nemzeti Parkban a „zombikórként" elhíresült szarvasbetegség első esetét. A megbetegedés egyre jobban terjed, az okát és a gyógyír viszont egyelőre ismeretlen.
november 21., 2023 ● Hamu és Gyémánt
A szarvasokat érintő „zombikór" már a világ leghíresebb…
Hamu és Gyémánt