frank lampard

Lampardnál csak hárman kezdtek rosszabbul a Chelsea padján az Abramovics-érában

A Chelsea 84 mérkőzés és 0 megnyert trófea után menesztette egykori legendáját. Ideje összevetni az eredményeit elődjeiével.


A Manchester United elleni rangadó után elfogyott Roman Abramovics türelme Frank Lampard irányába, aki a nyáron elköltött több, mint 200 millió eurót sztárigazolásokra, ehhez képest a tabella közepén kullog csapatával. A klublegenda 84 mérkőzésen irányította a kékeket, ez idő alatt meccsei 52.3 százalékát nyerte meg, edzői karrierjét megnyert trófea nélkül zárta le a Chelsea-nél.

A Squawka összehasonlította elődjei adataival az Abramovics-éra kezdete óta, az összevetés pedig azt mutatja, hogy mindössze hárman tudtak csak rosszabb eredményeket produkálni azelőtt, hogy menesztették volna. A legrosszabbul Villas-Boas indított, Hiddink pedig a legjobb és legrosszabb felsorolásban is szerepel két különböző eredménnyel járó megbízása után.

Ugyanakkor mivel első alkalommal a holland szakember nyert egy serleget, Lampard az egyike annak az 5 edzőnek, aki az égvilágon semmit sem nyert a csapattal 2013 óta.

A figyelmetekbe ajánljuk