Az igazi keleti érzés: rajnai rizling narancsbor és vietnámi tavaszi tekercs
Hamu és Gyémánt

Az igazi keleti érzés: rajnai rizling narancsbor és vietnámi tavaszi tekercs

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.


Héjon áztatva erjedt, majd 225 literes tölgyfahordóban egy évig érlelték – így készült a Feind Borászat 2015-ben palackozott, rajnai rizlingből készült narancsbora, melynek elkészítése során egészen Grúziáig nyúltak el a borászok, a fent említett technológia ugyanis ott őshonos. Ez a hosszú lecsengésű és tartalmas tétel első kóstolásra – illatában és ízében – eltérhet a számunkra megszokott fehérboroktól. Ezért fel is merülhet bennünk a kérdés, hogy mit fogyasszunk mellé. A kérdés jogos, a válasz pedig egyszerű: a keleti konyhából akármit.

Vietnámi tavaszi tekercs

Unsplash

Hozzávalók:

  • rizslap és rizstészta
  • friss garnéla
  • sárgarépa
  • friss salátalevelek
  • menta, koriander
  • szójaszósz a tálaláshoz

Egy kisebb edényben forraljunk fel vizet, sózzuk, majd tegyük bele a rizstésztát és 3 perc alatt főzzük készre. A tésztát leöblítést követően félretehetjük. Következő lépésként mossuk meg a garnélákat, sózzuk, majd – oldalanként 2-2 perc alatt –serpenyőben süssük készre. Ha kihűlt, hosszában kettévághatjuk őket.

Ezt követően jönnek a zöldségek: a salátaleveleket és mentát megmossuk, majd összetépkedjük, a répát lereszeljük, a koriandert pedig felaprítjuk.

Jöhet az összeállítás: a rizslapokat belemártjuk a meleg vízbe, majd fél perc elteltével (amikor már megpuhultak) kivesszük őket. Egy tiszta konyharuhára mehet a rizslap, arra 2-3 félbevágott rák, majd a rizstészta, a saláta, a menta, a répa és végül a koriander. Mindezt pozicionáljuk középre, majd a két szélét hajtsuk be és végül szorosan tekerjük fel.

Az elkészült tekercseket szójaszósszal és 10-12 fokosra hűtött rajnai rizling narancsborral fogyasszuk!

A Feind Borászat rajnai rizling narancsborát a VinCE Magazin szakértő zsűrije is kóstolta, az ő pontszámuk és véleményük az áprilisi lapszám tesztszekciójában található meg.

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.

A figyelmetekbe ajánljuk