Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.


Tizennyolc magyar borvidékről összesen 213 tétel indult 2020-ban az Országház Bora versenyén. A borkiválasztás első helyezettje nem más lett, mint a Petrányi Pince 2017-es évjáratú Olaszrizling Birtokválogatás bora. Ez a tartalmas és egyenes bor 1,5 kilogramm tőketerheléssel került leszüretelésre; és már Bakó Ambrus értő keze által egyik fele 6 hónapig acéltartályban, másik fele pedig 6 hónapig harmadtöltésű barrique hordókban érlelődött, mielőtt palackba került. De vajon mi illik egy ennyire nemes tételhez? Természetesen balatoni hal; akár újragondolt húsvéti menü részeként is!

Bőrén sült fogasfilé

Miután fogasunkat megmostuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd ezt követően – szigorúan csak a húsos oldalát – sózzuk és borsozzuk. A serpenyőnkbe csepegtetünk körülbelül 2 evőkanálnyi olívaolajat. Ha felhevült, halunkat bőrével lefelé a serpenyőbe tesszük és a sütés legelején nyomást gyakorlunk rá egy lapáttal – erre azért van szükség, hogy a hal lapos maradjon. Öt perc elteltével fordítjuk meg, majd aranybarnára sütjük. Tálaláskor zöldfűszeres mártást teszünk mellé, és egy pohár 10-12 fokosra hűtött Petrányi Olaszrizlinget fogyasztunk mellé.

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.


Friss

Nicolas Lefaudeux

Az univerzum valójában egy önmagát tanulmányozó mesterséges intelligencia?

Microsoftnál dolgozó fizikusok úgy gondolják, hogy az univerzum egy önállóan tanuló gép.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk