egy női kéz vörösbort tölt ki egy pohárba

A jó minőségű borok fogyasztása nemcsak öröm, hanem presztízs is. Ráadásul a bor – természetesen mértékletes – fogyasztása élettanilag is jó hatással lehet ránk, így nem csoda, ha néhányunk borhoz fűződő kapcsolata egy idő után már-már rajongásba csap át. De vajon milyen tárgyakkal emelhetjük új szintre ezt a furcsa „barátságot"? Mutatjuk!Fferrone borospoharak

Vörös, esetleg fehér? Ez már csak a poharak miatt sem mindegy, főleg akkor, ha valami kifejezetten különleges tárgyba szeretnénk tölteni a vacsoránkat kiegészítő bort. Választhatjuk például a Fferrone Margot poharait, melyek messze állnak a szokványos, öblös borospoharaktól: a szájfúvott boroszilikát üvegből készült poharak belső furattal rendelkeznek, kapacitásuk pedig 6 deciliter. A Csehországban kézzel készült különleges tárgyak szettben érhetőek el: egy csomagban összesen két poharat találunk, amelyeket nyugodtan tisztíthatunk akár mosogatógépben is.

Ár: 70 000 Ft

amara.com

Egy könyv, ha mindent tudni szeretnél a borokról

A borfogyasztás kultúrája évszázadokra nyúlik vissza, így nem csoda, hogy számtalan könyv született már ebben a témában. Az egyik legkülönlegesebb a Assouline kiadó nevével fémjelzett The Impossible Collection of Wine című kötet, melyben a világ egyik legismertebb és elismertebb sommelierje, Enrico Bernardo elképzeli a tökéletes pincét, amelyet a huszadik század legkiválóbb borai töltenek meg. Ritkaság, terroir, ízlés és történelmi misztika – ezek a szavak jellemzik leginkább Bernardo listáját, melyről a legtöbb borrajongó csak álmodhat.

Ár: 307 000 Ft

A legstílusosabb borhordozó

Kedvenc borainkat otthon, vacsoránkat kísérve is elfogyaszthatjuk, vagy adott esetben akár egy szombat délutáni piknik során is élvezhetjük. Utóbbihoz nem árt, ha beszerzünk magunknak egy borhordozót, melyek közül az egyik legstílusosabb a Métier terméke. Az Olaszországban vászonból készült és bivalybőrrel kiegészített tartó tetején egy szíjat találunk, mely sziklaszilárd rögzítésének köszönhetően biztonságossá teszi kedvenc borunk szállítását. A Métier borhordozója 43 centiméter magas és 10 centiméter széles, így könnyedén elfér benne – leszámítva az igazán különleges Magnumokat – szinte az összes palackfajta.

Ár: 213 000 Ft

Társasjáték borozás közben? Naná!

A legtökéletesebb borok talán akkor a legjobbak, ha nem egyedül, hanem barátaink, családtagjaink társaságában fogyasztjuk el őket. És ha már nem vagyunk egyedül, miért ne társasjátékozhatnánk egyet? Játszhatunk például a Talking Tables nevet viselő játékkal, amit kifejezetten borkedvelőknek fejlesztettek ki, és amelynek célja, hogy a játékosok minél több borfajtát gyűjtsenek össze. A Talking Tables tökéletes kombinációja a tudást, szerencsét és fordulatokat kombináló játékoknak, mellyel akár saját borszakértelmedet is tesztelheted.

Ár: 9400 Ft

A legnagyobb rajongóknak: borszappan

Egy rajongó számára egy üveg bor tökéletes ajándék lehet, ám a sokadik alkalomnál már unalmassá válhat. Ilyenkor választhatunk valami egészen mást, vagy esetleg valami olyat, ami továbbra is illeszkedik a rajongás tárgyához, például egy borszappan-szettet. Ilyen termékeket gyárt Heather Swanepoel, aki népszerű vörös- és fehérborfajtákat ötvöz különböző illóolajokkal, melyek végeredménye a „citrusos chardonnay" illatú vagy az erdei gyümölcs, szilva és alma illatát vegyítő „pinot noir" szappan. Swanepoel termékei kézzel készülnek és nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű adalékanyagot.

Ár: 9300 Ft

uncommongoods.com

A figyelmetekbe ajánljuk