BlackBerry mobiltelefon

BlackBerry Classic

Feltámad a BlackBerry!

Az érintőképernyős okostelefonok elterjedése után a cég nem tudott beszállni a versenybe, és szépen lassan kimúlt. Vagy mégsem?


A BlackBerrynek ebben az évtizedben több próbálkozása is volt a feltámadásra, mind sikertelenül. 2016-ban a kínai TCL vállalattal kötött megállapodást a kanadai cég. Négy okostelefont le is gyártottak, de a rossz marketing és a teljesen középszerű minőség következtében ez a próbálkozás is csúfos kudarcot vallott. 2020 februárjában már mindenki temette a BlackBerryt, hiszen a TCL is kiszállt a gyártásból, de nem adják olyan könnyen magukat a kanadaiak: 2021-ben újra visszatérnek!

OnwardMobility

Az OnwardMobility és a FIH Mobile együttműködve a BlackBerryvel egy új 5G-s, androidos rendszerrel ellátott telefont tervez a piacra dobni jövőre, és természetesen a fizikai billentyűzetet most sem eresztik el.

A tervezett telefon paramétereiről egyelőre keveset tudni, de az kirajzolódni látszik, hogy a cég stratégiát váltott, és elsősorban nem a telefon teljesítményét, hanem a biztonsági faktort reklámozzák.

A célközönség elsősorban olyan nyugaton élő vállalati dolgozók, politikusok, üzletemberek lesznek, akik az egyre szaporodó lehallgatási botrányok miatt aggódnak. A BlackBerry pont ezért nem Kínában készül, tömve lesz információvédelmi eszközökkel, illetve adatvédelmi szempontból semmilyen kínai komponenst nem építenek a telefonba.

Ha a BlackBerry marketingje sikeres lesz, akkor ezektől a kínai beszállítóktól mentes lépésekkel szeretnék megnyerni maguknak az amerikai, illetve európai vevők bizalmát, és válnának újra nagyágyúvá a piacon.

A figyelmetekbe ajánljuk