Telefonhátlap részlete

A Samsung új vezeték nélküli töltője fertőtleníti a telefonunkat, sőt a fülhallgatóinkat és a napszemüvegünket is tisztítja.


A Samsung bejelentette új termékét, mely egy 10W-os, vezeték nélküli mobiltöltő, ami emellett ultraibolya fénnyel a telefonunkat is fertőtleníti, ez ugyanis elpusztítja a baktériumok 99 százalékát – számol be róla a Verge.

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy biztosan elpusztítja a COVID-19-et is, és helyettesíti mondjuk a kézmosást. Bár a többi koronavírusnál működik az UV-fény, a mostani járványt kiváltó betegségről még nem tudunk eleget ahhoz, hogy biztosan állíthassuk ezt.

Egyébként a töltővel nem csak a telefonunkat fertőtleníthetjük, hanem nagyjából bármit, ami nem haladja meg a 196x96x33 millimétert. A töltő tíz perc alatt elvégzi a fertőtlenítést, emellett ha a telefonunkat tisztítjuk vele, akkor készülékünket automatikusan kikapcsolja, hogy ne okozzon benne semmilyen kárt.

A töltő már elérhető Németországban, Szingapúrban, Hong Kongban és Romániában is, országtól függően nagyjából 17 és 20 ezer forint közötti áron. Abban az esetben azonban, ha nem tudjuk vagy nem akarjuk megvenni a töltőt, néhány Samsung-központba is bevihetjük telefonunkat, ahol ingyen fertőtlenítik azt.

Forrás: The Verge

A figyelmetekbe ajánljuk